A crezut vreodată Mutu că poate câștiga „Balonul de Aur”? Răspunsul sincer al „Briliantului”

Bădulescu Silvian / 01.12.2021, 15:12
A crezut vreodată Mutu că poate câștiga „Balonul de Aur”? Răspunsul sincer al „Briliantului”

Zilele trecute a avut loc gala decernării Balonului de Aur. Adrian Mutu a vorbit despre deznodământul acesteia. Totodată, el a precizat și dacă s-a gândit vreodată ca ar avea șanse la o astfel de distincție.

„Messi a fost la un nivel foarte mare”

Fostul selecționer under-21 a recunoscut că Lionel Messi a avut evoluții foarte bune și a meritat să câștige acest trofeu.

Probabil că unii încă cred că merita Lewandowski, dar eu cred că acest Balon de Aur a fost acordat în urma performanțelor de anul trecut, iar Messi a fost la un nivel foarte mare. Eu cred că merita acest premiu”.

Totodată, el a declarat că Ronaldo „Fenomenul” poate să fie considerat oricând la nivel cu Lionel Messi și Cristiano Ronaldo.

Pentru mine nu e mai bun Ronaldo. Ronaldo e ăla care rupe toate recordurile, care rupe toate topurile, dar că anul acela a fost peste Ronaldo.

Cred că Ronaldo brazilianul ar fi fost la același nivel ca Ronaldo portughezul și Lionel Messi. El a câștigat Cupa Mondială, a câștigat o grămadă de trofee, iar performanțele lui îl pun la egalitate cu cei doi”.

Ronaldo Luiz Nazario de Lima sau Ronaldo „Fenomenul” a câștigat Balonul de Aur în două rânduri: 1997 și 2002. Și-a trecut în palmares trofee alături de FC Barcelona, Real Madrid, Internazionale Milano, PSV Eindhoven sau naționala Braziliei, dar niciodată nu a reușit să câștige trofeul UEFA Champions League.

„Nu m-am gândit niciodată, sincer”

Evoluând într-o perioadă mult mai bună pentru fotbalul românesc, dar și la echipe mari precum Chelsea sau Juventus, Adrian Mutu a declarat că nu s-a gândit nicidoată la acest trofeu.

Nu m-am gândit niciodată, sincer. Ca să câștigi un Balon de Aur, îți trebuie să ai rezultate cu echipa națională sau de club, trebuie să câștigi Champions League. Nu am vrut să mă gândesc și nici acum nu o fac.

Ar fi fost foarte greu. Cred că în momentul acela, erau jucători mult mai talentați și care aveau o forță mai mare din punct de vedere al rezultatelor” a spus acesta.

Adria Mutu este cel mai bun marcator al echipei naționale de seniori a României, la egalitate cu Gheorghe Hagi, cu 35 de reușite în 77 de partide.

Acesta a evoluat la echipe mari precum Internazionale Milano, Chelsea Londra, Juventus Torino sau Fiorentina. Este unul din stranierii care au marcat peste 100 de goluri în Serie A. Are în cont două titluri în Italia, cu Juventus, ambele, însă, anulate din cauza scandalului „Calciopoli”.