A dat casa de la Cătălin Moroșanu pe o mașină! Gest surpriză al ieșeanului care a călărit până la maternitate

Marian Cărăvan / 12.04.2021, 16:23
A dat casa de la Cătălin Moroșanu pe o mașină! Gest surpriză al ieșeanului care a călărit până la maternitate

Vă mai aduceți aminte de ieșeanul care impresiona o țară întreagă anul trecut, când a mers călare 40 de kilometri, pentru a-și vedea soția și copilul nou-născut. Cătălin Moroșanu i-a aflat atunci povestea și l-a ajutat pe Sergiu Ciobotariu să-și cumpere o casă pentru familia. La un an de la acel eveniment, ieșeanul pentru care s-au strîns zeci de mii de euro din donații, a făcut un gest care le-a lăsat un gust amar celor ce l-au susținut.

A venit călare în Iași pentru a-și vedea soția la maternitate

Povestea lui Sergiu Ciobotariu a ajuns să fie cunoscută de toată lumea, duă ce a fost oprit de poliție în Iași. Apariția sa pe străzile din Iași, călărind un cal, nu putea trece neobservată. Tânărul nu nu avea posibilități financiare de a călători altfel și dorea neapărat să fie lângă soția sa, care tocmai îi dăruise încă un copil. Sergiu, soția sa și copiii locuiau în condiții greu de imaginat, într-un ghetou. Viața i s-a schimbat radical după ce s-a aflat de povestea sa și, mai ales, după implicarea lui Cătălin Moroșanu. Luptătorul nu se afla la prima acțiune de acest gen, Moroșanu implicându-se în multe campanii umanitare. Așa a făcut și când a aflat povestea lui Sergiu și de gestul său privit la acea vreme cu multă admirație de toată lumea.

Cu ajutorul lui Cătălin Moroșanu s-a strâns o sumă impresionantă din donațiile binevoitorilor. O sumă suficientă pentru ca Sergiu și familia sa să primească în dar o casă. O casă în Miroslava, pentru cinci suflete: Sergiu, soția sa și cei trei copii. 37.000 de euro s-au strâns atunci prin intermediul donațiilor. Banii rămași după cumpărarea casei, 5.600 de euro, au ajuns tot la familia lui Sergiu Ciobotariu. Astrele i-au surâs atunci. Dar, Sergiu a făcut un gest prin care acum și-a atras criticile și dezamăgirea celor ce l-au susținut.

Sergiu Ciobotariu (stanga) a dat casa de la Catalin Morosanu pe o masina!
Sergiu Ciobotariu (stanga) a dat casa de la Catalin Morosanu pe o masina!

A dat casa de la Cătălin Moroșanu pe o mașină!

Evident, nimeni nu se aștepta la gestul făcut ulterior de Sergiu Ciobotariu. Cei din Miroslava susțin că Sergiu a vândut casa și s-a întors cu familia sa în ghetoul de unde-l găsise Cătălin Moroșanu. Asta în ciuda faptului că în contractul de vânzare-cumpărare era introdusă o clauză prin care acel imobil în care urma să locuiască Sergiu cu familia sa nu putea fi înstrăinat vreme de 5 ani. Și, totuși, asta s-a întâmplat. Cum a fost posibil? Se pare că Sergiu a închiriat casa pe o perioadă de cinci ani, iar la finalul acestei perioade imobilul va ajunge în acte în proprietatea actualului „chiriaș”. Localnicii spun că Sergiu a renunțat la casă și și-a luat și o mașină de lux. Dar, locuiește în ghetou. Sergiu se pare că a dezamăgit acum. Dezamăgit de cele întâmplate este și Mihai Constantin, antrenorul lui Cătălin Moroșanu. Cel care știe cât s-a implicat luptătorul pentru a-i oferi lui Sergiu o viață mai bună.

Mda, am văzut ce a făcut şi tare rău m-a afectat. Şi eu am dat bani, ca prostul, dar nu e vorba despre asta. Atâta lume s-a oferit să-l ajute şi el?

Moro (n.r. Moroşanu) a încercat să se asigure şi i-a pus în contractul casei să fie coproprietar cu soţia lui şi să nu vândă casa 5 ani. A dat-o în chirie pe cinci ani, iar după îi rămâne celui care stă acolo. Urât, foarte urât!”, a declarat Mihai Constantin, antrenorul lui Cătălin Moroşanu, pentru digisport.ro.