Exclusiv. Cătălin Moroșanu și-a ales un adversar de top pentru meciul de retragere! Ce spune despre Daniel Ghiță

Gabriel Eșanu 24.12.2020, 16:54
Exclusiv. Cătălin Moroșanu și-a ales un adversar de top pentru meciul de retragere! Ce spune despre Daniel Ghiță

Cătălin Moroșanu a ajuns la 36 de ani, iar 2020 ar fi trebuit să fie anul retragerii pentru el. Pandemia i-a dat planurile peste cap, din cauza numeroaselor restricții. „Moartea din Carpați” vrea neapărat să aibă fanii alături la ultima sa luptă, astfel că a decis să își amâne retragerea pentru 2021. Când speră că fanii vor putea avea acces la galele de kickboxing.

A trecut un an și jumătate de la ultima partidă a lui Moroșanu, victoria cu Daniel Sam de la Cluj Napoca. Dar planurile sale rămân foarte îndrăznețe. Vrea să înfrunte un adversar de top la ultima sa gală ca sportiv profesionist. Într-un interviu oferit pentru Playsport.ro, Cătălin Moroșanu a anunțat că adversarul pe care dorește să îl înfrunte este „colosul” Errol Zimmermann, nume important în K1.

După Revelion, Cătălin Moroșanu începe filmările pentru un nou reality show: sezonul doi din Survivor

Salut, Cătălin! Sărbători fericite! Cum petreci de Crăciun?

Salutare! Mulțumesc la fel! Acasă, cu familia, pentru că imediat după Revelion voi pleca într-un reality show și voi sta destul de mult timp departe de cei apropiați. Voi sta acasă și probabil vom pleca două-trei zile la munte pentru a ne reîncărca bateriile, dar nu mi-am propus nimic special. Faptul că suntem toți bine și sănătoși e cel mai important pentru mine.

Care sunt cele mai frumoase amintiri pe care le ai din perioada sărbătorilor de iarnă. Obişnuiai să mergi cu colindul?

Îți dai seama, ca orice copil așteptai să vină Moș Crăciun, iar în seara de dinainte să mergi la colindat. Erau altfel tradițiile, iar la noi în Moldova se păstrează. Mergeam în grupuri mari la colindat, era o atmosferă frumoasă. Apoi, mai sunt momentele pe care le petreceam acasă, în jurul bradului, alături de părinți și fratele meu. Sunt amintiri pe care nu le poți uita. Fericirea stă în lucruri mici, nu în cadouri.

Dar vreo nebunie pe care ai făcut-o, în copilărie, în această perioadă?

Să știi că nu eram un copil care să fi făcut prea multe năzbâtii în copilărie. Nu pot să spune că am făcut ceva ieșit din comun în perioada sărbătorilor, să le dau palpitații alor mei.

L-a impresionat modul în care Benny l-a învins pe Badr Hari: „A fost ca în Rocky”

Kickboxingul din România are din nou o perioadă foarte bună, cu Benny Adegbuyi şi Andrei Stoica în prim-plan. Ce părere ai despre meciurile lor?

Nu pot decât să fiu mândru că doi sportivi români luptă la același nivel, așa cum sunt mândru de orice performanță realizată de alți sportivi români. La Benny a fost ca în Rocky, cu revenirea lui fabuloasă. A reușit cea mai importantă victoria din istoria kickboxului românesc, iar faptul că Andrei a ajuns să lupte pentru centura ONE spune multe despre el. Din păcate, a fost anunțat în ultimul moment, chiar cu o zi înainte să lupte la Cluj, iar două meciuri puternice în două săptămâni pe două meridiane diferite sunt foarte dificil de dus la capăt. Apar accidentări, nu te poți recupera, nu ai timp de adaptat la noul fus orar.

Ambii (n.r. – Benny şi Andrei Stoica) luptă în România exclusiv în galele Dynamite Fighting Show. Este peste aşteptările tale ascensiunea pe care a avut-o această promoţie?

Îți dai seama că sunt onorat că au ales să lupte la noi, la fel ca și ceilalți sportivi de top din Dynamite Fighting Show. Peste așteptările mele nu este pentru că încă de la început, alături de echipa mea, am stabilit o strategie de dezvoltare pe toate palierele, de la zona de producție tv și până la juniori. Cred că este peste așteptările celorlalți, care nu ne-au dat nicio șansă la început și făceau glume că nu prindem a patra ediție. Avem deja 9 și vor urma multe altele. Am construit un brand puternic, care a înregistrat cifre excelente în doar 3 ani. Chiar am primit un feedback internațional și suntem în top 5 cele mai expuse promoții din Europa, iar asta mă onorează.

Pregătește cinci gale Dynamite Fighting Show pentru anul 2021. Și o luptă cu Errol Zimmerman

Ar fi putut fi şi mai multe gale cu sala plină dacă nu ar fi fost această perioadă de pandemie. Cât de mari au fost pierderile?

Cu siguranță mi-ar fi plăcut să avem în continuare săli pline, dar ne-am adaptat situației, așa cum s-a întâmplat și în alte sporturi. Eu iubesc sportul ăsta, mi-a oferit totul în viață, nici nu m-am gândit la pierderi în această perioadă, scopul a fost să susținem această industrie. Am avut și noroc de parteneri puternici, care au avut încredere în ceea ce facem în tot acest timp și le mulțumesc pe această cale.

Ce planuri sunt pentru 2021 în Dynamite Fighting Show?

Vrem să organizăm cinci evenimente pentru că dacă am face mai multe, nu am avea timp să le promovăm suficient de bine. Așteptăm însă și noile decizii ale autorităților, e frustrant pentru un sportiv să lupte cu sala goală. Sper să revină toată situația la normal și să putem să ne bucurăm împreună de succese.

Mesaj pentru Daniel Ghiță: „Când un român susține un străin cu atâta vehemență…”

Tot din cauza pandemiei s-a amânat şi turneul tău de retragere. Te revedem în ring în 2021?

Da, mai aveam un singur meci în program și de aceea am decis să îl amân. În plus, am fost mereu lângă ring și deja începeam să simt adrenalina din perioada când eram activ. Asta m-a motivat ca în 2021 să mai fac un meci. Sincer, mi-aș dori să fie o revanșă cu Errol Zimmerman. Managerii mei vor discuta cu echipa lui și sper să putem ajunge la un consens.

Te-a mirat faptul că Daniel Ghiţă nu i-a recunoscut meritele lui Benny nici după victoria de senzaţie în faţa lui Badr Hari?

Când un român susține un străin cu atâta vehemență, tu nu te-ai mira? Oricum, important este faptul că Benny a reușit o victorie istorică, nu comentariile din jurul meciului. Trebuie să ne bucurăm cu toții de acest succes fiindcă s-a auzit de el în toată lumea.

Cine este Errol Zimmermann, adversarul pe care Moroșanu vrea să îl înfrunte în meciul de retragere

Errol Zimmerman, 34 de ani, este un nume greu în kickboxingul mondial. În 2008 reușea să câștige un K1 World GP la Amsterdam. După o finală împotriva lui Zabit Samedov. A urmat un nou succes răsunător, la Seul, în fața lui Glaube Feitosa. Victorie care i-a asigurat în turneul pentru titlul K1 de la Yokohama, în 2008. A învins apoi un alt brazilian, pe Ewerton Teixeira, pentru calificarea în semifinale. Unde avea să fie în cele din urmă învins de Badr Hari.

În 2009, Zimmerman a concurat din nou la Yokohama, în turneul Final 8 din K1. A fost învins în sferturile de finală de Remy Bonjasky. Meciul pentru care Moroșanu vrea să își ia revanșa a avut loc în 2010, iar Zimmerman s-a impus prin KO, la București.

Zimermann a fost aproape de titlu și în promoția Glory, în 2015, dar a fost învins de Rico Verhoeven, în Statele Unite. În noiembrie 2020, sportivul originar din Curacao a semnat cu o altă promoție de top, One Championship, din care face parte și Andrei Stoica.

Urmăriți Playsport.ro și pe