A doua înfrângere usturătoare pentru Rafael Nadal la Turneul Campionilor! Felix Auger-Aliassime l-a bătut fără drept de apel și spaniolul e aproape eliminat

Olteanu Ștefan 15.11.2022, 22:44
A doua înfrângere usturătoare pentru Rafael Nadal la Turneul Campionilor! Felix Auger-Aliassime l-a bătut fără drept de apel și spaniolul e aproape eliminat

Rafael Nadal (36 de ani – 2 ATP) are parte de un parcurs groaznic la Turneul Campionilor, iar în al doilea meci din Grupa Verde a fost învins fără drept de apel de canadianul Felix Auger-Aliassime (22 de ani – 6 ATP), scor 3-6, 4-6

Rafael Nadal, surpriza neplăcută de la Turneul Campionilor! Înfrângerea cu Felix Auger-Aliassime l-ar putea trimite acasă

Rafael Nadal, principalul favorit pentru un triumf la Turneul Campionilor, ediția 2022, este aproape să fie eliminat din competiție încă din faza grupelor, după ce a pierdut fără drept de apel în fața canadianului Felix Auger-Aliassime, scor 3-6, 4-6.

Puștiul de 22 de ani l-a dominat la aproape toate capitolele pe Nadal. Serviciul a funcționat excepțional pentru Felix Auger-Aliassime, reușind un total de 15 ași, spre deosebire de Nadal, care a reușit unul singur.

La capitolul break-uri, tot canadianul s-a descurcat mai bine. El s-a impus de două ori pe serviciul lui Nadal, din totalul de patru șanse pe care le-a avut. În schimb, ibericul a avut cinci șanse de a face break-ul, dar nu a avut succes niciodată.

La capitolul duble greșeli, raportul a fost, de asemenea, în favoarea lui Felix Auger-Aliassime: 2-4.

Nadal a avut mai puține erori neforțate decât adversarul său, 18-19, însă la capitolul loviturilor direct câștigătoare Felix Auger-Aliassime a fost din nou cu mult în față, 32-13.

Înfrângerea din acest meci este cu atât mai dureroasă pentru Nadal, deoarece vine după o alta, încasată în primul meci din Grupa Verde, contra americanului Taylor Fritz (25 de ani – 9 ATP). Nici acesta din urmă nu i-a dat prea multe șanse lui Nadal și l-a învins tot în două seturi, scor 7-6(3), 6-1.

Nadal e la mâna rezultatelor

În acest moment, șansele lui Nadal de merge mai departe sunt destul de reduse. El trebuie sî îl învingă pe norvegianul Casper Ruud (23 de ani – 4 ATP) în ultimul meci din faza grupelor. Însă, pentru a obține calificarea în semifinale Nadal are nevoie și de un rezultat favorabil în celălalt meci din grupă, Taylor Fritz – Felix Auger-Aliassime.

Având în vedere că era mare favorit pentru un triumf la Turneul Campionilor, eliminarea sa încă din faza grupelor ar reprezenta o surpriză uriașă. Rafael Nadal nu a câștigat niciodată în carieră acest trofeu, iar în 2022 avea ocazia de a-l așeza lângă cele 22 de titluri de Grand Slam pe care le are în palmares.

Clasamentul în Grupa Verde de la Turneul Campionilor:

  1. Taylor Fritz – 1P (2:0)
  2. Casper Ruud – 1P (2:0)
  3. Auger-Aliassime – 1P (2:2)
  4. Rafael NAdal – 0P (0:4)

Clasamentul în Grupa Roșie:

  1. Novak Djokovic – 1P (2:0)
  2. Andrey Rublev – 1P (2:1)
  3. Daniil Medvedev – 0P (1:2)
  4. Stefanos Tsitsipas – 0P (0:2)

Provocarea lui Carlos Alcaraz pentru Rafael Nadal, înaintea finalului de sezon din tenisul mondial: „Nu văd o competiție! O să lupt pentru locul 1”.