A eșuat la FCSB și Farul Constanța, iar acum nu se mai regăsește nici în afara României. Cifre modeste pentru Adi Petre

Olteanu Ștefan 11.11.2022, 12:15
A eșuat la FCSB și Farul Constanța, iar acum nu se mai regăsește nici în afara României. Cifre modeste pentru Adi Petre

După ce a eșuat în Liga 1 la FCSB, UTA Arad și Farul Constanța, Adrian Petre (24 de ani) a decis în vara acestui an să își încerce din nou norocul în afara României. El a semnat cu APO Levadiakos, în prima ligă din Grecia, dar cifrele sale nu sunt deloc bune.

Adrian Petre, evoluții modeste în tricoul lui Levadiakos. Atacantul care a eșuat la FCSB și Farul Constanța nu se descurcă în afara României

După episoadele FCSB, UTA Arad și Farul Constanța, Adrian Petre a ales în luna august a acestui an să plece în afara României, pentru a căuta din nou succesul de care a avut parte în perioada pe care petrecut-o la Esbjerg.

Însă, destinația nu a fost Danemarca, ci Grecia. El a semnat cu APO Levadiakos și situația sa a fost pusă sub semnul întrebării încă de la primele etape.

Adrian Petre nu a fost parte din lotul grecilor, apoi a fost rezervă și ulterior a fost din nou lăsat în afara lotului. Însă, după săptămâni de așteptare, pe 24 octombrie și-a făcut debutul în duelul cu AEK, pierdut de Levadiakos pe teren prorpiu, scor 0-2. Adrian Petre a prins 28 de minute în acest meci, iar după ce l-a văzut la treabă, antrenorul a decis să îi mai ofere și alte șanse.

Adrian Petre a fost titular în ultimele trei dueluri ale lui Levadiakos din Grecia, însă niciodată integralist. El a fost schimat de fiecare dată de antrenor și în totalul de patru partide pe care le-a jucat în tricoul echipei nu s-a remarcat cu vreun gol sau cu vreo pasă decisivă.

De altfel, în etapa precedentă, cu Olympiakos, Petre a fost schimbat chiar în startul reprizei secunde. Levadiakos a fost învinsă pe teren propriu, scor 0-1, iar în prezent e penultima clasată din Grecia, cu 7 puncte, la egalitate cu OFI Crete, ocupanta ultimului loc, dar cu un golaveraj mai bun.

Cota de piață aproape că i s-a înjumătățit în doar câteva luni

În momentul transferului la Levadiakos, Adrian Petre era cotat la 800.000 de euro de Transfermarkt. Însă, din cauza faptului că nu a jucat prea mult timp, dar și a evoluțiilor modeste, site-ul de specialitate i-a actualizat cota de piață și acum a ajuns să fie evaluat la 500.000 de euro.

Perioada de criză continuă pentru atacantul în vârstă de 24 de ani. O ocazie bună de a-și impresiona antrenorul ar putea veni în etapa următoare din Grecia, când Levadiakos o va întâlni pe OFI Crete, „lanterna roșie” a clasamentului.

Contractul lui Adrian Petre cu Levadiakos expiră la data de 30 iunie 2024.

„Primul obiectiv al acestui transfer este acela de a deveni unul din atacanții importanți din Superliga Greciei. Mult succes, Adi!”, scria impresarul lui Adrian Petre, în momentul mutării, pe rețelele de socializare.

Urmăriți Playsport.ro și pe