A făcut Generația de Aur ”blat” la turneul final? Răspunsul lui Răducioiu alimentează teoria: ”Era haos! M-a pus pe gânduri…”

Mihai Cheles / 03.03.2021, 13:28
A făcut Generația de Aur ”blat” la turneul final? Răspunsul lui Răducioiu alimentează teoria: ”Era haos! M-a pus pe gânduri…”

A făcut Generația de Aur ”blat” la turneul final? Marcatorul României din acel meci, Florin Valeriu Răducioiu a oferit o declarație cel puțin curioasă.

A făcut Generația de Aur ”blat” la turneul final? Răspunsul lui Răducioiu alimentează teoria: ”Era haos! M-a pus pe gânduri…”

Naționala de fotbal a României a făcut un turneu final al Campionatului European din 1996 modest. Pierdea toate cele trei partide din grupă, cu Franța, Bulgaria și Spania, însă o făcea la limită. Ne îngropa Bogdan Stelea în meciul cu Franța, scor 0-1, cu o ieșirea hazardată. Apoi, pierdem cu Bulgaria din nou 0-1, având un gol valabil marcat de Dorinel Munteanu, însă, din păcate, nevalidat de o brigadă daneză, condusă la centru de un arbitru al cărui nume nici n-ar rost să-l amintim.

A treia partidă, contra Spaniei, era una fără miză pentru noi. Cu toate acestea, avea miză mare pentru Bulgaria. Țara vecină avea patru puncte după două runde și pierdea cu Franța. Singura salvare pentru a se califica era ca România să nu piardă meciul cu Spania. Lucru care a fost extrem de aproape.

Spaniolii au deschis scorul prin Manjarin în minutul 11, iar Răducioiu avea să egaleze în minutul 29. Golul victoriei spaniole avea să fie marcat de Amor, abia în minutul 84. Spre disperarea bulgarilor!

A făcut Generația de Aur ”blat” la turneul final? Răspunul lui Răducioiu alimenteză teoria: ”Era haos! M-a pus pe gânduri...”
A făcut Generația de Aur ”blat” la turneul final? Răspunul lui Răducioiu alimenteză teoria: ”Era haos! M-a pus pe gânduri…”

Bulgarii au acuzat naționala României de non-combat

Imediat după disputarea partidelor, bulgarii i-au acuzat pe români de blat în meciurile cu Spania. România a avut în lotul pentru EURO 1996 cinci jucători legitimați la cluburile din Spania: Gheorghe Popescu și Gheorghe Hagi la Barcelona, Florin Răducioiu la Espanyol, Ovidiu Stângă la Salamanca și Miodrag Belodedic la Villarreal. De asemenea, mai evoluase la Oviedo Marius Lăcătuș și Bogdan Stelea – la Mallorca.

La ani distanță, marcatorul golului României din meciul cu Spania, Florin Valeriu Răducioiu, face o declarație care lasă clar loc de interpretări.

Nu vreau să fac declaraţii, care pot avea repercusiuni asupra mea. Nu comentez. Şi ăsta e un răspuns. Mi s-a părut că apărarea noastră era total dezorientată şi nu ştia pe cine să marcheze, era haos. Mereu ne-am apărat cu mulţi jucători, dar erau distanţele prea mari şi eram foarte neatenţi la fazele fixe, la cornere, lovituri libere. Echipa era neatentă şi asta m-a pus pe gânduri. De altfel, al doilea gol, al lui Amor, a fost după o lovitură liberă, în minutul 86, 87. Da… Echipa a fost defazată”, a spus Florin Răducioiu, la Telekom Sport.