A făcut-o praf pe Emma Răducanu. Una dintre cele mai mari tenismene ale ultimilor ani, ieșire dură la adresa câștigătoarei US Open 2021

Moldoveanu Camelia / 20.10.2021, 19:08

Emma Răducanu a fost criticată dur după ce a câștigat US Open 2021. Flavia Pennetta, câștigătoarea aceluiași turneu în anul 2015, a avut o declarație acidă. Fosta mare tenismenă consideră că jucătoarele de top nu fac diferența în turnee.

Flavia Penne, cuvinte grele despre noile senzații din tenis

Emma Răducanu și Leylah Fernandez au fost finalistele de la US Open 2021. În comparație cu finala disputată în 2020, de Naomi Osaka și Victoria Azarenka, anul acesta audiența a fost mai mare cu 37%. Mai exact, 3,4 milioane de oameni au fost curioși să le vadă în pe tinere jucătoare de tenis.

Flavia Pennetta, câștigătoarea US Open 2015, nu vede cu ochi buni ascensiunea Emmei Răducanu. Fosta mare sportivă crede că lucrurile în tenis nu evoluează într-un sens bun.

Nu îmi place. Ce se întâmplă acum în WTA, această puternică lipsă de continuitate nu e bună pentru tenis, în opinia mea. Pe vremea mea, nu s-ar fi putut întâmpla niciodată ca o jucătoare venită din calificări, precum Emma Răducanu la New York să câștige un turneu de mare șlem.

Sportivele de top făceau diferența. Acum, ceva e în neregulă. Lipsește charisma, iar tenisul feminin se vinde mai greu,” a precizat Flavia Pennetta pentru Corriere della Sera, citat de Tennis World USA.

Flavia Pennetta este o jucătoare profesionistă de tenis din Italia. Este prima jucătoare din țara ei care a reușit să ocupe locul 1 mondial în tenis. Cel mai important turneu de tenis câștigat este US Open. După ce a câștigat turneul de Grand Slam, Flavia își anunță retragerea din circuit.

Emma Răducanu urmează să joace în România

Emma Răducanu nu a făcut călătoria la Moscova, pentru Kremlin Cup. Sportiva britanică nu a motivat absența ei, dar este așteptată la Transylvania Open, de la Cluj. Fanii români visează să vadă o finală de vis, dintre Emma Răducanu și Simona Halep.

Mai mult, presa anunță că la Cluj va începe și colaborarea dintre Emma și viitorul ei antrenor. Acesta ar fi Esteban Carill. El a fost în trecut antrenorul unei alte jucătoare britanice, Johanna Konta. În perioada 2014-2016, Carill a ajutat-o pe Konta să ajungă de pe undeva de pe locul 100 WTA până în top 10.

Încetarea colaborării dintre cei doi s-a petrecut la finalul anului 2016. Chiar când Konta a ajuns în prima semifinală de Grand Slam, la Australian Open, și a câștigat primul ei turneu în circuitul mondial, la Stanford.

Din acel moment, Esteban Carill a activat la Federația Britanică de Tenis. Antrenorul de 44 ani pare tehnicianul pe care îl căuta Emma. Acesta are multă experiență în circuitul WTA și o poate ajuta să își crească nivelul jocului. Mai ales că eșecul de la Indian Wells a arătat că britanica mai are mult de progresat