A fost anunțat arbitrul finalei Cupei României. Istvan Kovacs, repetiție pentru ultimul meci din Conference League

Olteanu Ștefan / 16.05.2022, 21:09
A fost anunțat arbitrul finalei Cupei României. Istvan Kovacs, repetiție pentru ultimul meci din Conference League

Istvan Kovacs (37 de ani) va fi arbitrul finalei Cupei României, potrivit ultimelor informații apărute în presa sportivă din România. „Centralul” va fluiera disputa dintre Sepsi OSK Sf. Gheorghe și FC Voluntari, care este programată pe 19 mai, de la ora 20:30, pe arena din Giulești.

Istvan Kovacs, desemnat arbitrul finalei Cupei României! Anunțul momentului pentru „centralul” de 37 de ani

Finalul lunii mai se anunță a fi unul foarte intens pentru Istvan Kovacs, după ce arbitrul de 37 de ani a fost desemnat la centrul finalei Cupei României.

Anunțul este făcut de sport.ro, care susține că Federația Română de Fotbal a luat deja o decizie finală în ceea ce privește disputa dintre Sepsi OSK Sf. Gheorghe și FC Voluntari.

Astfel, pe 19 mai, de la ora 20:30, Istvan Kovacs va fluiera finala Cupei României, pentru ca la nici o săptămână distanță, pe 25 mai, să fie la centrul primei finale europene.

Istvan Kovacs a fost desemnat de UEFA să conducă finala UEFA Conference League din acest sezon, dintre AS Roma și Feyenoord. Partida e programată pe 25 mai, de la ora 22:00, pe arena „Kombetare” din Tirana, Albania.

Se anunță un final de lună mai foarte intens pentru Istvan Kovacs, care dacă va avea în continuare prestații la fel de bune are toate șansele să fie prezent în lotul de 10 „centrali” europeni pentru Campionatul Mondial de fotbal din Qatar.

Gazzetta dello Sport, reacție superbă după ce Istvan Kovacs a fost delegat la finala Conference League: AS Roma – Feyenoord.

Istvan Kovacs, lăudat de greii arbitrajului românesc, în exclusivitate pentru PlaySport.ro. „Urmează mondialul!”

În actualul sezon, Kovacs a impresionat cu prestațiile din cupele europene, în special în fazele eliminatorii din Liga Campionilor.

În cea mai titrată competiţie la nivel de cluburi, Kovacs a arbitrat turul celebrei semifinale Manchester City – Real Madrid, scor 4-3, dar şi turul sfertului Manchester City – Atletico Madrid, scor 1-0.
Contactați de PlaySport.ro, greii arbitrajului românesc Porumboiu și Crăciunescu au spus că se mândresc cu Istvan Kovacs, mai ales după duelul Manchester City – Real Madrid 4-3.

Toată lumea, la unison, îl felicită. Sunt convins că va fi prezent la Campionatul Mondial din Qatar. Vedeți, UEFA, foști mari arbitri din Europa, la unison, toți îl laudă. Mai rar vezi asemenea atitudini favorabile, cum a avut el aseară. Sunt arbitri mari care au fost „la centru” la cele mai importante competiții. Dar nu au ieșit în evidență la asemenea nivel de aprecieri cum a ieșit el aseară”, a declarat Adrian Porumboiu, pentru PlaySport.ro.

Cuvinte foarte frumoase au fost transmise și din partea lui Ion Crăciunescu, fost mare arbitru internațional, care a condus finala UEFA Champions League din 1995, câștigată de Ajax Amsterdam în fața celor de la AC Milan, 1-0.

A fost un arbitraj excelent al lui Kovacs, care-i deschide indiscutabil calea spre Mondiale. Cred că și el, și Hațegan ar fi meritat mai demult o delegare chiar de finală de Champions League. Am văzut uneori centrali cu o valoare clar sub ai noștri. Prestația lui Kovacs a fost la nivelul meciului. Nu mai văzusem de ceva vreme o partidă așa elegantă. Fără intrări dure, fără proteste, cu fotbaliști preocupați doar de joc”, ne-a transmis și Ion Crăciunescu.