A fost detonată o nouă rețea a blaturilor! Dezvăluiri ireale: „Semnalul era întrebarea ‘ce faci?’ Primeam indicații să luăm 2 goluri până la pauză”

Gabriel Eșanu 01.01.2021, 12:31
A fost detonată o nouă rețea a blaturilor! Dezvăluiri ireale: „Semnalul era întrebarea ‘ce faci?’ Primeam indicații să luăm 2 goluri până la pauză”

Un nou scandal provocat de mafia pariurilor a explodat în presă, de această dată în Moldova. JurnalTV a publicat dezvăluiri uluitoare ale unor fotbaliști care au fost implicați în trucarea de meciuri. Aceștia au vorbit sub protecția anonimatului despre modul în care se acționa în cadrul complexei rețele. Toți sunt componenți ai formației Codru Lozova, din prima ligă a fotbalului din Moldova. Au fost deja făcute mai multe arestări după ancheta deschisă de autoritățile de la Chișinău, cu sprijinul Europol.

Cu ce se alegeau fotbaliştii care participau la meciuri trucate de mafia pariurilor: „Primeam în jur de 300-350 de euro”

„După încălzire, când intram în vestiar să îmbrăcăm tricourile, intrau antrenorii și ne spuneau să ținem mingea, să nu marcăm, să nu scăpăm singuri. Când vom primi indicații, trebuie să primim două goluri până la finalul primei reprize”, explica unul dintre jucătorii care au evoluat la Lozova.

Printre meciurile care au stârnit suspiciuni este și un retur de cupă cu Speranța. Formația din Lozova remizase 2-2 în prima manșă, dar a fost învinsă 5-0 la retur. Iar primele 4 reușite au venit în prima repriză, după grave erori în defensivă.

„Ne-au spus înaintea meciului că n-am venit să ne luptăm, ci să facem bani. Ne-au spus care va fi semnalul, cum va fi, în ce minut va fi. Semnalul era că incepea să strige la un jucător ceva de genul: ‘Ce faci?’ Atunci, toti ințelegeau ce urmează”, a povestit o altă sursă.

Planurile erau foarte bine puse la punct, iar totul era analizat încât casele de pariuri să ajungă să ofere o cotă cât mai bună. Așa s-a întâmplat și în acel meci cu Speranța, în care s-au încasat patru goluri în doar jumătate de repriză.

„La meciul cu Speranța, ni s-a spus că adversarii nu știu de trucarea meciului și că noi trebuie să ne ținem tare 20 de minute, ca să mai crească puțin cota și să scoată o suma mai mare de bani”, mai menționează un fotbalist de la Lozova.

Doar că autoritățile au o versiune ușor diferită. Mai exact, cei de la Speranţa ar fi fost şi ei implicaţi în această înţelegere. Sergiu Cotorobai, fost vicepreşedinte al acestei echipe, şi antrenorul Iurie Osipenco sunt printre cei reţinuţi în acest dosar.

Sumele pe care fotbaliştii le încasau nu erau nici pe departe uriaşe, dar oricum destul de mari dacă ţinem cont de nivelul la care jucau.

„Primeam în jur de 300-350 de euro. Era un cabinet la antrenamente şi ne chema pe fiecare. Primeam banii de la cineva din staff sau de la o persoană din administraţia clubului”, a dezvăluit o altă sursă.

Urmăriți Playsport.ro și pe