Cristiano Ronaldo a fost numit Fotbalistul Secolului! Antrenorul Secolului a fost desemnat un fost mare rival

Radu Bordei 28.12.2020, 14:26
Cristiano Ronaldo a fost numit Fotbalistul Secolului! Antrenorul Secolului a fost desemnat un fost mare rival

Final de an perfect pentru Cristiano Ronaldo: a fost desemnat Fotbalistul Secolului, în cadrul galei globe Soccer Awards. Portughezul l-a depășit pe rivalul de-o viață, Lionel Messi, așa că premiul este cu atât mai special.

Gala a avut loc în Dubai, iar fotbalistul s-a deplasat în persoană să ridice premiul. Ronaldo a fost însoțit de familia lui.

Cel mai bun în ultimii 20 de ani.

Ceremonia desfășurată la Hotelul Armani, a recunoscut traseul incredibil al fotbalistului în ultimele două decenii. Ronaldo a cucerit aproape tot ce se putea cuceri ăn fotbal. A luat titluri în Premier League, La Liga și Serie A. A câștigat Liga Campionilor cu Manchester United, o dată, dar și cu Real Madrid, de 4 ori.

A luat toate trofeele domestice din ligile în care a jucat, dar a obținut performanțe și cu naționala Portugaliei. Lusitanii au cucerit singurul lor trofeu în 2016, campionatul European din Franța, cu Ronaldo căpitan.

Probabil că ultima performanță a cântărit decisiv, mai ales că Messi nu a reușit să cucerească niciun trofeu cu Argentina.

„Este o plăcere să câștig trofee”

Pentru Cristiano nimic nu contează în afara trofeelor. Individuale sau cu echipa, portughezul vrea să obțină tot ce se poate și să bată orice record. De aceea acest premiu l-a încântat foarte tare.

„Nu pot să fiu decât mândru și fericit. Premiul de la Globe Soccer este o recunoaștere, mai ales când intru în al 20-lea an din carieră” a declarat Ronaldo.

„Nu a fost ușor, dar am avut în jurul meu echipe și colegi de top” a recunoscut Ronaldo. Care speră să continue seria succeselor și la Juventus. De altfel portughezul a și declarat că așteaptă mai mult de la coechipieri.

Guardiola, antrenorul secolului.

În cadrul galei a fost premiat și Pep Guardiola, antrenorul celor de la Manchester City. Catalanul a primit distincția de antrenor al secolului, după ce a creat la Barcelona una din cele mai bune echipe din istorie.

Pep a făcut performanțe și în Germania și Anglia, dar succescul înregistrat pe banca Barcelonei a cântărit decisiv. Din 2001 nu a existat echipă care să domine fotbalul la fel de convingător.

Guardiola nu a putut să ridice premiul personal pentru că echipa lui este angrenată în Premier League.

Flick a luat și el un premiu.

Antrenorul și jucătorul anului au venit, însă, de la Bayern. Robert Lewandoski și Hansi flick au fost premiați. Pentru tehnicianul bavarezilro a fost o consolare, după ce FIFA l-a desemnat pe Klopp cel mai bun antrenor în 2020.

Urmăriți Playsport.ro și pe