A fost ”faultat” Colțescu de FRF pentru ”ăla negru”? De ce nu a fost delegat la niciun meci până acum

Mihai Cheles 20.01.2021, 20:46
A fost ”faultat” Colțescu de FRF pentru ”ăla negru”? De ce nu a fost delegat la niciun meci până acum

Multă lume s-a întrebat de ce arbitrul Sebastian Colțescu nu a mai fost delegat la niciun meci,  de la disputa „cu cântec” de la Paris, dintre PSG și Bașakșehir. Atunci, meciul a fost întrerupt și reluat a doua zi, terminându-se cu victoria francezilor, scor 5-1. S-a crezut că a fost mâna celor de la FRF, însă nu a fost deloc așa.

Au trecut șase săptămâni de la acel incident, însă Sebastian Colțescu a fost ținut pe tușă.  Nu a apărut nici măcar în partidele din Liga 1. Conform informațiilor DigiSport, faptul că acesta lipsește nu are nicio legătură cu ancheta UEFA.  În acest caz, în care l-a identificat pe Pierre Webo drept „ăla negru”, lucrurile par a fi lămurite și stabilite. Acum, cei de la UEFA anchetează refuzul turcilor de a mai reveni pe terenul de joc după incident.

A fost ”faultat” Colțescu de FRF pentru ”ăla negru”? De ce nu a fost delegat la niciun meci până acum

Iată de ce nu a mai fost delegat „centralul”

Până în acest moment, s-au disputat 17 meciuri în Liga 1, pe anul 2021. Se pare că Sebastian Colțescu a fost accidentat și abia astăzi a susținut probele fizice. Probele au fost susținute pe stadionul Dinamo, iar dacă le va trece cu bine, va putea fi din nou delegat în Liga 1.

Primul meci al etapei a 19-a are loc vineri, 22 ianuarie, de la ora 17 , duelul dintre Chindia Târgoviște și Academica Clinceni.

CCA și FRF nu au ținut foarte mult cont de cele întâmplate la Paris. Sau dacă au ținut, au fost de partea arbitrilor români. Drept dovadă, Ovidiu Hațegan, Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe au continuat să fluiere fără probleme în Liga 1. Sunt șanse mari ca și Sebastian Colțescu să apară între delegați, dacă nu etapa aceasta, etapa viitoare.

Cine este Sebastian Colțescu?

Sebastian Colțescu este un inginer de 43 de ani din Craiova și este arbitru în Liga 1 din anul 2003. Primul său meci condus la centru a fost un Oțelul Galați – Gloria Bistrița.  Din 2006 este arbitru FIFA, fiind delegat la numeroase partide din preliminariile Europa League și Liga Campionilor, dar și partide amicale internaționale. În România, are sute de meciuri la nivelul Ligii 1 și Ligii a 2-a, fiind recunoscut ca unul dintre cei mai severi arbitri din țară.

În Liga 1, are 273 de partide arbitrare și 1549 de cartonașe galbene arătate, plus alte 65 de cartonașe roșii directe arătate.  O medie de șapte cartonașe galbene pe partidă.

În sezonul 2020/2021, Sebastian Colțescu a arbitrat șapte partide din Liga 1. Ultimul meci a fost pe 23 noiembrie: Gaz Metan – FCSB, scor 2-3. De asemenea, are și un meci amical internațional, pe 11 noiembrie: Bulgaria – Gibraltar 3-0.

Urmăriți Playsport.ro și pe