Antrenorul care i-a făcut țigani pe arbitrii români a comis-o grav! Colțescu, răzbunat de federația turcă!

Marian Cărăvan 30.12.2020, 16:55
Antrenorul care i-a făcut țigani pe arbitrii români a comis-o grav! Colțescu, răzbunat de federația turcă!

Ultima lună a anului a fost marcată de un scandal de rasism în care a fost implicat arbitrul român Sebastian Colțescu. Episodul de la Paris a făcut înconjurul lumii și nu puțini au fost aceia care l-au criticat dur pe arbitrul român. Antrenorul care i-a făcut țigani pe arbitrii români a comis-o grav! Colțescu a fost răzbunat de federația turcă.

Antrenorul care i-a făcut țigani pe arbitrii români a comis-o grav!

Arbitrul român Sebastian Colțescu a fost în mijlocul unui scandal de rasism care a făcut înconjurul lumii. Pe 8 decembrie, meciul dintre Paris Saint Germain și Istanbul Bașakșehir a fost întrerupt. Turcii au părăsit atunci terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu ar fi folosit expresia „ăla negru” la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Un scandal de pomină, în care s-a implicat și antrenorul campioanei Turciei, Istanbul Bașakșehir. Antrenorul Okan Buruk a fost destul de vocal în acea seară și i-ar fi spus lui Colțescu: „în țara mea, românii sunt țigani”.

La câteva săptămâni, același antrenor a avut o ieșire nervoasă la adresa unui alt arbitru și a fost suspendat cinci meciuri de Comisia de Disciplină a Federației Turce de Fotbal. Colțescu, răzbunat de federația turcă! Okan Buruk a protestat la deciziile arbitrului din meciul dintre Fenerbahce și Istanbul Bașakșehir și a fost eliminat în minutul 71. Și doi jucători ai campioanei au fost eliminați în acel meci pierdut cu 4-1 pe terenul lui Fener. Antrenorul lui Istanbul Bașakșehir a fost amendat și cu 38.000 de lire turcești.

Okan Buruk, antrenorul care i-a facut tigani pe arbitrii romani
Okan Buruk, antrenorul care i-a facut tigani pe arbitrii romani

Cine este Okan Buruk, antrenorul care i-a făcut țigani pe arbitrii români

Okan Buruk a jucat cea mai pare a carierei la Galatasaray (între 1991 și 2001, apoi între 2006 și 2008), unde a fost coleg cu românii Gică Hagi și Gică Popescu. Alături de ai noștri a luat Cupa UEFA și Supercupa Europei, în anul 2000.

Între 2001 și 2004 a jucat în Italia, la Inter, dar nu a prins prea multe meciuri în tricoul clubului din Milano. S-a întors acasă, dar la Beșiktaș, pentru care a evoluat din 2004 și 2006. Ultima parte a carierei a petrecut-o chiar la Istanbul Bașakșehir.

Ca antrenor, a pregătit doar formații din Turcia. A început la Elazigspor, în 2013, apoi le-a condus, pe rând, pe Gaziantepspor, Sivasspor, Goztepe, Akhisarspor, Caykur Rizespor și, din 2019, Istanbul Bașakșehir.

Urmăriți Playsport.ro și pe