A fost găsit omul care a dopat-o pe Simona Halep! Avocații româncei și-au pregătit apărarea pentru proces

Andrei Alexandra 17.12.2022, 08:29
A fost găsit omul care a dopat-o pe Simona Halep! Avocații româncei și-au pregătit apărarea pentru proces

Avocații pe care Simona Halep i-a angajat să o apere în scandalul de dopaj ar fi găsit omul care i-a acordat sportivei noastre substanța interzisă, Roxadustat. Respectivul și-ar fi recunoscut fapta și ar putea să apară în fața juraților cu ocazia procesului care va avea loc în 2023.

„Bineînțeles că poate să aibă dublu sens”. Omul care a dopat-o pe Simona Halep, scos la înaintare de avocații sportivei

Cazul de dopaj care o are în prim-plan pe Simona Halep urmează să fie soluționat în prima parte a anului 2023, iar avocații sportivei au bifat o reușită importantă în pregătirea apărării, respectiv susțin că au găsit omul care ar fi dopat-o pe constănțeancă.

Este vorba despre o persoană care ar fi recunoscut voluntar că i-ar fi acordat, neintenționat, un medicament Simonei Halep și, din nefericire, respectivul medicament ar fi conținut și substanța interzisă prin regulament de Agenția Internațională Anti-Doping (WADA), Roxadustat.

În cazul în care avocații Simonei Halep vor reuși să dovedească această ipoteză, sportiva ar putea scăpa fără nicio pedeapsă din scandalul de dopaj. Regulamentul ANAD prevede:

„Dacă un sportiv sau o altă persoană poatre demonstra, într-un caz particular, că nu i se poate imputa vinovăția sau neglijența, perioada de suspendare va fi eliminată”.

În același timp, avocatul Adrian Cuculis și-a exprimat, pentru Prosport, părerea cu privire la această ipoteză:

„Dacă ar fi să analizăm puțin mai în detaliu situația Simonei Halep și cazul care a răsunat pe întreg mapamondul, în legătură cu presupusul dopaj, prin raportare la dreptul penal spre exemplu, acolo unde eroarea sau intoxicația nevoluntară sunt cauza exoneratoare de răspundere, atunci putem spune cu certitudine că Simona Halep nu ar trebui să sufere nici un fel de repercusiune.

În mod clar nu putem să precizăm că după sute de teste de dopaj și atâtea zeci de titluri de campion totul s-ar fi datorat unor substanțe interzise, iar faptul că o altă persoană a recunoscut că a dat acest medicament ce conținea Roxadustat, vine și face o asemenea declarație, bineînțeles că poate să aibă un dublu sens”, a declarat avocatul menționat.

Ipoteza trebuie demonstrată

În continuare, Adrian Cuculis a transmis că avocații Simonei Halep trebuie să demonstreze ipoteza respectivă. Mai precis, jurații trebuie convinși că oamenii angajați de sportiva din România nu au influențat în niciun fel declarațiile persoanei care a recunoscut că ar fi dopat-o pe Simona Halep.

„(n.r. – despre persoana care ar fi dopat-o pe Simona Halep) Fie a apărut în acest moment fiindcă este prielnic pentru anchetă și bineînțeles cu raportare la ceea ce v-am spus mai sus apare ca o cauză de exonerare de răspundere, fie realmente această persoană și-a dat seama de greșeala pe care a făcut-o și atunci ales cumva să iasă și să spună adevărul.

În tot cazul, proba despre care vorbim este probată cu declarația acelui martor sau acelei persoane. Dar în același timp s-ar putea face, și probabil că s-ar fi dispus, expertiză cu privire la cât de mult poate și a influențat rezultatul Simonei Halep acest medicament interzis”, a mai transmis avocatul Adrian Cuculis, conform Wowbiz.ro.

Procesul Simonei Halep urmează să fie judecat la începutul anului 2023, de către tribunalul londonez Sports Resolutions.

Urmăriți Playsport.ro și pe