A fost nebunie pe străzile din Londra. Cum au fost sărbătoriți fotbaliștii lui West Ham după ce au câștigat Conference League. Galerie foto

George Drafta 09.06.2023, 13:12

O parte a Londrei a fost în sărbătoare joi atunci când jucătorii lui West Ham au fost primiţi ca nişte eroi în oraş de fanii pătimaşi ai ciocănarilor.

Trupa engleză a cucerit trofeul Conference League după finala cu Fiorentina disputată miercuri la Praga. Şi a pus capăt unei aşteptări de 58 de ani pentru un nou triumf continental. Iar suporterii formaţiei lui David Moyes au celebrat în stradă succesul istoric. După un sezon intern în care au terminat abia pe poziţia a 14-a în Premier League, Rice & Co s-au revanşat în Europa. Câştigând a doua ediţie a competiţiei înfiinţate de UEFA în 2021.

Cele mai frumoase imagini de la sărbătoarea londonezilor au fost urcate pe reţelele de socializare. Iar fanii lui West Ham au putut să arate  întregii lumi iubirea pe care o au faţă de echipa lor favorită. Cei care au vrut să îşi vadă mai bine jucătorii pe care îi susţin săptămână de săptămână de pe stadion sau din faţa televizoarelor s-au cocoţat inclusiv pe statuile din piaţa unde a avut loc evenimentul special.

Nu au avut rival

West Ham a ajuns să câştige Conference League după un parcurs aproape de perfecţiune în sezonul 2022-2023. Englezii au avut 14 victorii şi un rezultat de egalitate în stagiunea în care au ridicat deasupra capului trofeul competiţiei. Singura echipă pe care nu au reuşit să o învingă a fost Gent. Partida jucată pe terenul belgienilor s-a terminat cu scorul de 1-1. În parcursul ei, West Ham a întâlnit-o şi pe FCSB, pe care a învins-o de două ori în grupe, 3-1 pe teren propriu şi 3-0 pe Arena Naţională.

Urmăriți Playsport.ro și pe