Fiorentina – West Ham United 1-2. Englezii au dat lovitura pe final și au câștigat Conference League. Incidente și în stadion, dar și pe străzile din Praga

Radu Bordei 07.06.2023, 23:20

West Ham e noua regină din Conference League. După o primă repriză saracă în faze periculoase de poartă, „ciocănarii” au deschis scorul în startul reprize secunde. Benrahma a transformat fără emoţii o lovitură de pedeapsă (min. 62), dar engezii nu s-au bucurat decât cinci minute. Bonaventura a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, printr-un frumos şut plasat la colţul lung.

Cele două echipe păreau să se îndrepte spre prelunguri. Bowen nu a fost însă de acord şi a adus trofeul la Londra, în urma unei reuşite înscrise în minutul 90.

Fiorentina – West Ham 1-2 (Bonaventura 67’/Benrahma 62′, Bowen 90′)

Final de meci.

min 90: GOOOL West Ham United! 1-2! Bowen face o cursă de senzaţie şi îl învinge pe Terracciano.

min 88: Amrabat (Fiorentina) trimite pe spaţiul porţii, însă Areola are prea multă experienţă pentru a fi depăşit.

min 80: Soucek îl pune la grea încercare pe Terracciano, cu o lovitură de cap, dar portarul Fiorentinei se întinde bine şi respinge mingea în corner.

min 72: Mandragora are în vârful bocancului golul de 2-1 pentru Fiorentina. Şutul acestuia trece însă departe de ţintă.

min 67: GOOOL Fiorentina! 1-1! Bonaventura îl învinge pe Areola, cu un şut frumos, plasat la colţul lung. Golul lui Bonaventura vine după o diagonală de mare precizie a marocanului Amrabat.

min 62: GOOOL West Ham! 0-1! Benrahma înscrie din lovitură de pedeapsă.

min 55: Fiorentina bifează primul şut pe spaţiul porţii în minutul 55. Kuame trimite doar pe centrul porţii, iar Areola reţine fără nicio problemă.

min 45+4: Fiorentina marchează, prin Luka Jovic, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid.

min 32: Meciul este oprit, după ce jucătorul Fiorentinei, Biraghi, sângerează. Acesta a fost lovit cu obiecte aruncate din tribună de fanii lui West Ham United. Biraghi a primit îngrijiri direct pe teren şi a fost bandajat.

min 13: West Ham îşi trece în cont o primă mare ocazie de gol. Şutul lui Rice trece de puţin pe lângă poartă. Terracciano era însă pe minge.

min 1: Primul şut pe poartă le aparţine englezilor. Antonio îl întinde pe Terracciano, dar portarul Fiorentinei reţine fără probleme.

min 1: Start de meci

Înainte de startul meciului, la Praga s-au înregistrat incidente violente. Mai mult detalii, poţi citi aici.

Echipele de start:

Fiorentina: Terracciano – Dodo, Martinez, Milenkovic, Biraghi – Mandragora, Amrabat, Bonaventura – Gonzalez, Jovic, Kouame
Rezerve: Cerofolini – Saponara, Cabral, Ikone, Terzic, Venuti, Martinez Quarta, Duncan, Bianco, Barak, Brekalo, Igor
Antrenor: Vincenzo Italiano

West Ham: Areola – Coufal, Aguerd, Zouma, Emerson – Rice, Soucek – Bowen, Paqueta, Benrahma – Antonio
Rezerve: Fabianski – Johnson, Cresswell, Fornals, Lanzini, Downes, Cornet, Ings, Kehrer, Potts, Mubama
Antrenor: David Moyes

Fiorentina – West Ham, finală europeană inedită

Italienii au terminat campionatul pe locul 8, în afara locurilor europene. A fost, totuși, un sezon reușit pentru formația viola, care a avut câteva evoluții apreciate. Vicenzo Italiano a reușit să construiască o echipă destul de solidă, cu care a avut un parcurs bun în Conference League. Accesul în ultimul act a fost unul dramatic, contra celor de la Basel. Deși au pierdut în Italia, cei de la Fiorentina au întors soarta calificării, chiar la returul din Elveția. Și acum au șansa să cucerească un trofeu european, după finala de la Praga.

Va avea în față un adversar cu un lot puternic, dar care a dezamăgit în Premier League. West Ham s-a bătut pentru salvarea de la retrogradare, până cu câteva etape înainte de final. Postul lui David Moyes a fost amenințat, dar până la urmă managerul scoțian a reușit să îndrepte situația. Și, deși a fost criticat dur de suporteri, mai ales după investițiile importante din vară, acum le-a oferit acestora prima finală europeană din 1976.

La prima vedere englezii pornesc favoriți, au un lot strâns cu multe zeci de milioane și poate fi ultimul meci pentru căpitanul Delcan Rice, mijlocașul cotat la 100 de milioane de euro. Însă și formația viola are argumentele ei, mai ales pe golgheterul Cabral, brazilianul care l-a făcut uitat pe Vlahovic. Atacantul a marcat 17 goluri și a arătat o formă deosebită în Conference League. În plus, Fiorentina s-ar putea baza și pe Luka Jovic, atacantul adus de la Real Madrid

Echipele probabile ale meciului Fiorentina – West Ham

Fiorentina: Terracciano – Dodo, Martinez Quarta, Milenkovic, Biraghi – Amrabat, Mandragora – Gonzalez, Bonaventura, Ikone – Cabral

West Ham: Areola – Kehrer, Aguerd, Zouma, Cresswell – Soucek, Rice – Bowen, Paqueta, Benrahma – Antonio

Urmăriți Playsport.ro și pe