A fost suspendat 15 ani pentru dopaj și știe ce pedeapsă va primi Halep

Ioan Valentin Oprea 20.09.2023, 13:13
A fost suspendat 15 ani pentru dopaj și știe ce pedeapsă va primi Halep

Se vede luminţa de la capătul tunelului pentru Simona Halep.

Wayne Odesknik, un fost tenismen implicat, la rândul său, într-un scandal de dopaj de amploare, e ferm convins că Halep nu va sta pe tuşă patru ani de zile, aşa cum a decis tribunalul independent Sport Resolutions de la Londra.

Într-o reacţie publicată pe reţelele de socializare, Odesnik a subliniat că Halep este îndreptăţită să spere la o sentinţă mult mai blândă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausannne.

Crede că Halep va reveni în 2024 pe teren

Fostul jucător din circuitul ITF nu este deloc un novice în ceea ce priveşte controalele anti-doping şi lupta cu ITIA. A păţit-o chiar el însuşi şi, în plus, i s-a întâmplat chiar de două ori. Iniţial, a fost suspendat pentru un an de zile din tenis, dar, în urma unei recidive, a primit o pedeapsă exemplară de 15 ani, care l-a determinat să spună adio pentru totdeauna tenisului de performanţă.

Odesnik pariază acum că TAS va înjumătăţi pedeapsa în „cazul Simona Halep”. Acesta transmite că există şanse bune ca tenismena originară din Constanţa să fie reprimită în circuit până la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Paris. În cel mai negru scenariu, adaugă Odesnik, Halep va avea drept de joc abia în 2025.

Ce se va întâmpla cel mai probabil este că suspendarea se va reduce de la patru ani la doi ani. Totuși, ca acest lucru să se întâmple, cel mai probabil ei îi va lua cel puțin șase luni pentru a face apel, așa că, atunci când i se va reduce sancțiunea (cu siguranță are banii necesari să facă apel), nu va mai fi jucat deja de aproape doi ani”, a explicat Wayne Odesnik.

Nu ştie dacă Halep va rezista psihic acestei grele perioade

În final, Odesnik a evidenţiat că întregul proces din acest scandal o poate epuiza pe Halep din punct de vedere emoţional. Fostul tenismen e sigur că românca beneficiază de suficienţi bani pentru a apela la o echipă foarte bine pregătită de avocaţi, dar concluzionează că urmările psihice ar putea crea în viitor mari probleme într-o revenire în forţă a Simonai Halep în circuitul WTA.

În orice caz, eu cred că o vom revedea pe teren, dar procesul este unul extrem de scump și epuizant. Sper că va avea parte de liniște”, a dat verditul Odesnik.

Urmăriți Playsport.ro și pe