A gustat din culmile succesului la Rapid și Dinamo, dar a ajuns falit. Acum, vorbește deschis despre alegerile proaste

Robert Zanfir / 16.02.2022, 07:56
A gustat din culmile succesului la Rapid și Dinamo, dar a ajuns falit. Acum, vorbește deschis despre alegerile proaste

Cornel Buta (44 de ani) are în palmares două titluri în Liga 1 și echipe precum Dinamo și Rapid. Fostul fundaș dreapta a ajuns să muncească în construcții în Anglia. Spune că este fericit cu noua sa viață.

Cornel Buta are o prezență în tricoul naționalei României. Se întâmpla în 2000, pe când tocmai fusese transferat de Dinamo de la Brașov. Fostul fundaș a mai jucat, de-a lungul carierei, pentru Rapid, FC Național, Volyn Luțk, Pandurii și Poli Iași. A rămas atașat de Giulești, iar revenirea Rapidului în Liga 1 l-a găsit pe vasluian în tribunele de pe Arena Națională.

A gustat din culmile succesului la Rapid și Dinamo, dar a ajuns falit. Acum, vorbește deschis despre alegerile proaste

Cornel Buta a ajuns să lucreze în domeniul construcțiilor. Și-a reluat viața de la zero, după ce a rămas falit. Iar fostul fotbalist nu pare să regrete alegerea făcută.

Într-o postare recentă pe facebook, Buta își prezintă noua achiziție, un SUV marca BMW.

„Încă un vis împlinit. Mulțumesc Doamne pentru puterea pe care mi-o dai de a munci”, este mesajul lui Buta.

Cornel Buta, idol între muncitorii din Anglia

Cornel Buta a întâlnit mulți fani ai Rapidului sau ai lui Dinamo pe șantierele din Anglia. Povestește că multora dintre colegii săi nu le venea să creadă pe cine au în față.

„Au venit să mă întrebe dacă chiar eu sunt. Mulți nici nu credeau. Mulți rapidiști, dar și dinamoviști. Unii când află numele sunt surprinși.

După imagine, poate că nu mă mai știu, dar mă știu după nume. Sunt 12-13 ani de când nu am mai jucat la Rapid”, a povestit acesta pentru Ziarul Românesc, în 2019.

Cornel Buta, pe Arena Națională la derby-ul dintre FCSB și Rapid

Cornel Buta duce dorul fotbalului românesc, dar mai ales al Rapidului. Nu a ratat primul mare meci al giuleștenilor, la revenirea în Liga 1. Fostul fundaș a fost pe stadion la derby-ul cu FCSB.

Rapid a învins în august 2021 cu 1-0, iar eșecul a provocat o undă de șoc la FCSB. Gigi Becali l-a înlocuit pe Dinu Todoran cu Edi Iordănescu.

Nu este o muncă fizică grea. Nu mă dau în lături, oricum, dar nu am fost obișnuit niciodată pentru că singurul lucru pe care l-am făcut a fost fotbalul. M-am acomodat. Este un pic greu din cauza programului de la 8 dimineața la 6 seara. Dar mi-am intrat în ritm,
Cornel Buta