A început „telenovela” Cristiano Ronaldo. Prima echipă interesată de starul portughez

Gabriel-Alexandru Ioniță 23.11.2022, 17:55
A început „telenovela” Cristiano Ronaldo. Prima echipă interesată de starul portughez

Cristiano Ronaldo este liber de contract după despărțirea de Manchester United, anunțată oficial de ambele părți în cursul zilei de marți, 22 noiembrie. Așa cum era de așteptat, la scurt timp au apărut deja primele speculații referitoare la viitoarea destinație a starului portughez în vârstă de 37 de ani.

Ajunge Cristiano Ronaldo în cele din urmă în Arabia Saudită?

Potrivit Marca, prima echipă care s-ar fi înscris în cursa pentru semnătura lui Ronaldo ar fi Al-Nassr, din Arabia Saudită. Cristiano Ronaldo a mai fost dorit în această țară și în vară. Atunci când lusitanul a refuzat un contract astronomic, de 242 de milioane de dolari pentru două sezoane, după cum chiar el a recunoscut recent.

La acel moment, nu s-a aflat sigur despre ce echipă din Arabia Saudită a fost vorba. Dar zvonurile conduceau către Al-Hilal. Acum, se pare că cei de la Al-Nassr vor să le dea o lovitură majoră rivalilor și să fie ei cei care îl aduc pe Ronaldo în acest campionat. Conform sursei citate, patronul acestei echipe, Prințul Faisal Bin Turki, ar pregăti o ofertă foarte apropiată de cea primită de Cristiano în vară. Iar jurnaliștii spanioli vorbesc despre faptul că portughezul ar fi tentat de data aceasta să accepte, întrucât el ar avea destul de puține variante în Europa.

Ce variante ar mai putea avea starul lusitan

Totuși, sunt șanse ca lucrurile să nu stea chiar așa. Asta pentru că în presa din Anglia se vorbește foarte mult în aceste zile despre faptul că Ronaldo prezintă interes pentru Newcastle United. Cel mai bogat club din lume, deținut tot de Arabia Saudită, prin fondul public de investiții din această țară.

De asemenea, întrucât Thomas Tuchel a plecat de la Chelsea și a fost înlocuit cu Graham Potter, sunt șanse destul de mari ca și gruparea londoneză să reintre în această cursă. Este bine cunoscut faptul că patronul american Todd Boehly l-a vrut foarte mult pe Cristiano în vară. Dar a renunțat în cele din urmă la idee, convins de Thomas Tuchel, care primise referințe nu chiar din cele mai bune despre portughez de la conaționalul său Ralf Rangnick, cel care a fost recent manager la Manchester United.

Așadar, Cristiano Ronaldo are șanse destul de mari să rămână în Premier League. Dacă va dori acest lucru. Totuși, este destul de clar că nu se va întâmpla nimic concret în cazul său până după încheierea parcursului naționalei Portugaliei la Cupa Mondială din Qatar.

Pe de altă parte, există și scenariul în care Cristiano nu va mai semna cu nimeni. El a anunțat că se va retrage din activitate în cazul în care va cuceri titlul mondial alături de naționala sa.