A luat foc Lewis Hamilton după primele antrenamente ale Marelui Premiu de Formula 1 de la Miami

Gabriel-Alexandru Ioniță 07.05.2022, 16:59
A luat foc Lewis Hamilton după primele antrenamente ale Marelui Premiu de Formula 1 de la Miami

Lewis Hamilton s-a revoltat pe cei de la FIA la conferința de presă premergătoare Marelui Premiu de Formula 1 de la Miami. Pilotul britanic al celor de la Mercedes este extrem de nemulțumit de noua regulă, conform căreia piloții nu vor mai avea voie să poarte niciun fel de accesoriu în timpul curselor.

Lewis Hamilton, protest inedit după ultima regulă impusă de conducerea Formula 1

Hamilton, un împătimit al bijuteriilor, este total împotriva acestei reglementări și este gata chiar să accepte o eventuală excludere a sa din cursa din statul american Florida. Pilotul în vârstă de 37 de ani a apărut în semn de protest acoperit din plin de astfel de accesorii la conferința de presă și a transmis că nu își va scoate inelul din nas pentru aceasă cursă. Iar, dacă nu va putea participa din această cauză, atunci cei de la Mercedes sunt pregătiți și vor folosi pilotul de rezervă la Miami.

Cred că am făcut progrese foarte mari ca sport. Acesta este un lucru atât de mic. Sunt în acest sport de 16 ani și port bijuterii încă de atunci. În mașină port doar cerceii și inelul de la nas, pe care nici măcar nu mi-l pot scoate. Dacă nu mă lasă să concurez… Atunci așa să fie. Avem un pilot de rezervă. Așa că suntem pregătiți pentru weekend. Oricum, sunt multe de făcut în oraș. Va fi bine în orice caz”, a spus Lewis Hamilton potrivit BBC.

Septuplul campion mondial are parte de susținerea colegilor săi

Lewis Hamilton a fost susținut și de Pierre Gasly, pilotul celor de la Alpha Tauri. Francezul de 26 de ani este de părere că există alte aspecte mult mai importante de care FIA trebuie să aibă grijă pentru a asigura progresul curselor din Formula 1.

Cred că există lucruri mai importante asupra cărora trebuie să ne concentrăm. Apreciez că FIA are grijă de siguranța noastră. Dar, în cazul meu, sunt religios și sunt lucruri pe care le am cu mine și pe care nu mă simt confortabil să nu le am în mașină. În cele din urmă, noi suntem cei care mergem acolo și ne punem viețile în pericol. Și cred că ar trebui să fie o alegere personală. Sper ca în final să găsim o soluție mai bună”, a spus și Pierre Gasly.

Marele Premiu de Formula 1 de la Miami se dispută duminică, de la 23:30, ora României și va putea fi urmărit pe Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport.

Lewis Hamilton a arătat întregii lumi cum sunt tratați copiii ucraineni în România. „Trebuie să-i ajutăm și să-i ridicăm”

Urmăriți Playsport.ro și pe