A mai picat unul! Jucător de bază al Craiovei, depistat pozitiv la Covid. Reușesc oltenii să amâne meciul cu Rapid?

Bădulescu Silvian 19.01.2022, 19:44
A mai picat unul! Jucător de bază al Craiovei, depistat pozitiv la Covid. Reușesc oltenii să amâne meciul cu Rapid?

CS Universitatea Craiova nu a reușit nici până în acest moment să obțină amânarea partidei cu Rapid București, programată sâmbătă. Laurențiu Reghecampf are probleme majore de lot, în contextul în care mai mulți fotbaliști au fost depistați pozitiv.

Focar în Bănie

Rapid București a fost de acord să întindă o mână de ajutor rivalilor și să mute meciul, conform GSP. În acest context, pentru ca o partidă să fie mutată trebuie să-și mai dea acordul Liga Profesionistă de Fotbal și televiziunile.

Sâmbătă, 22 ianuarie, de la ora 20.00, ar trebui să aibă loc derby-ul dintre cele două, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Bănie. În aceeași zi, mai este programat și meciul dintre Chindia Târgoviște și FC Voluntari, începând cu ora 14.30.

Cu doar 3 zile înainte de meci, echipa din Bănie are probleme majore de lot. Oltenii au confirmat, prin intermediul Facebook, că echipa a fost lovită de coronavirus.

În urma unei retestări RT-PCR, mai mulți componenți din cadrul lotului nostri și din cadrul staff-ului au fost depistați pozitiv COVID-19. Cu excepția unui singur membru din staff, toți ceilalți sunt asimptomatici” s-a arătat în comunicatul echipei CS Universitatea Craiova de acum câteva zile.

Dan Nistor, ultimul pe listă

Universitatea Craiova a încercat și încă încearcă să amâne partida de sâmbătă. Totuși, oltenii nu s-au încadrat în criteriul care permitea acest lucru. Reghecampf va avea la dispoziție mai mult de 13 fotbaliști, deoarece o parte din ei vor ieși din carantină și vor fi disponibili pentru sâmbătă. Totuși, problema majoră o reprezintă forma lor fizică.

Dan Nistor este ultimul fotbalist depistat pozitiv cu COVID-19. Creierul de la mijlocul terenului se alătură fotbaliștilor care nu vor juca sâmbătă. Pe lângă el, Lyes Houri, Antoine Conte și Ante Roguljic nu vor juca din cauza accidentărilor. Francezului i s-a confirmat diagnosticul inițial, cel de ruptură de ligament, și va necesita o operație.

Un alt jucător, totuși, nu de bază, indisponibil este Atanas Trică. Acesta nu va ieși din carantină până la meci, deci nu va putea să fie folosit. O veste relativ bună este că nouă dintre fotbaliștii depistați inițial vor reveni la antrenamentele echipei mâine. Totuși, partea mai puțin bună este că aceștia se vor prezenta la meciul cu Rapid cu doar o sesiune de antrenament la activ.

Cei nouă sunt: Ionuț Mitran, Ionuț Vînă, Nicușor Bancu, Paul Papp, Alexandru Crețu, Elvir Koljic, Marius Constantin, Vladimir Screciu și Mihai Căpățână.

Ambele echipe au 32 de puncte și vizează clasarea în primele 6 poziții. CSU este pe 5, Rapid pe 7.

Urmăriți Playsport.ro și pe