A mai plecat un „stranier” de la Dinamo. Balthazar Pierret a preferat Liga a II a din Franța după retrogradarea „câinilor”

Olteanu Ștefan / 23.06.2022, 10:15
A mai plecat un „stranier” de la Dinamo. Balthazar Pierret a preferat Liga a II a din Franța după retrogradarea „câinilor”

Continuă seria despărțirilor de la Dinamo, iar „câinii” au primit recent vestea că a mai plecat un „stranier” de la echipă. Este vorba despre francezul Balthazar Pierret, mijlocaș defensiv de doar 22 de ani care în puținele meciuri pe care le-a jucat în Ștefan cel Mare a reușit să impresioneze.

Balthazar Pierret și-a luat rămas bun de la Dinamo! A mai plecat un „stranier” din Ștefan cel Mare

După Dusan Celar, Thomas Chesneau, Segbe Azankpo, Jonathan Rodriguez, Baptiste Aloe și Mirko Ivanovski, de la Dinamo a mai plecat un „stranier”, poate cel mai apreciat de către fani în ultimele 6 luni.

Este vorba despre Balthazar Pierret, care și-a luat rămas bun deja de la „câini” și a anunțat că a semnat în Liga a II a din Franța, cu Quevilly Rouen.

În primul rând, aș dori să mulțumesc lui Dinamo București pentru încrederea acordată în ultimele șase luni.
De asemenea, aș dori să mulțumesc familiei mele și celor dragi pentru că m-au sprijinit în momentele dificile ale tinerei mele cariere.

Cu nerăbdare de a prelua noi provocări colective și personale, mă alătur QRM în următorii doi ani. Sunt mândru să trec acest nou nivel care nu ar fi fost posibil fără sfaturile prețioase ale agenților mei.

Sunt sigur că ne așteaptă un sezon minunat și frumos.
Uniți pentru a câștiga împreună!”, a scris mijlocașul francez, pe pagina sa de Instagram.

În 17 meciuri jucate pentru Dinamo, Pierret a marcat două goluri. Acestea au fost înscrise sub forma unei duble, reușite în confruntarea FC Botoșani – Dinamo București 2-3, din data de 6 mai.

Alături de Quevilly Rouen, Pierret va evolua în Liga a II a Franța. Noua sa echipă a evitat retrogradarea la baraj, după ce a învins-o în dublă manșă pe Villefranche, scor 3-1 și 2-0.
Cota de piață a lui Pierret este de 300.000 de euro, conform Transfermarkt.

În direct la PlaySport LIVE, Cornel Țălnar a dat un pronostic crunt pentru Dinamo. „Cu actualul lot retrogradăm în Liga 3”

Nu doar „stranierii” menționați anterior au părăsit Dinamo în această vară. „Câinii” au pierdut și alți jucători importanți precum Cosmin Matei, Gabi Torje sau Vlad Morar.

Lotul roș-albilor s-a subțiat semnificativ, iar Cornel Țălnar, care este foarte aproape de club în aceste zile, a oferit câteva detalii din interior la PlaySport LIVE.

Mulți jucători au plecat. La ora actuală, situația este foarte, foarte dificilă din punct de vedere al lotului pe care îl avem. Din 26 din jucători au mai rămas doi-trei, plus jucătorii tineri pe care îi avem în curte. Am încercat să cooptăm în lot mai mulți jucători din prima ligă. Vreo 12 ne-au refuzat pentru că n-au cu cine să discute. Până nu-și dau seama ce se întâmplă la Dinamo, nu vor începe negocierile. Până nu se va pune administratorul special, ca să știm fiecare ce rol avem, e foarte, foarte greu să strângem niște jucători.

Avem nevoie de cel puțin opt jucători din prima ligă cu care să ne batem la promovare. Dinamo ar putea rata promovarea numai din cauza ei. Dacă ne uităm la echipele care sunt acum în Liga 2, nu există un contracandidat serios. Dacă Dinamo nu strânge repede rândurile și nu își formează un lot valoros, lucrurile vor fi destul de complicate.

Ieri am vorbit cu domnul Zăvăleanu, l-am rugat să vorbească cu toți acționarii. Să facă AGA și să punem repede un administrator special. Dacă nu vine cineva cu bani, degeaba facem planuri. Acțiunile sunt în România, la domnul Șerdean. Eu fac un apel ca toți dinamoviștii să vină lângă echipă. Dinamo are nevoie de dinamoviști adevărați acum.

Cu actualul lot, din păcate, avem șanse foarte mari să retrogradăm în Liga 3! Eu sunt corect cu fotbalul, nu merge cu jumătăți de măsură. Dacă lucrurile nu vor fi în regulă, ne facem de râs! Nu vrem să ajungem din rău în mai rău. Trebuie să ne mișcăm, să găsim jucători care să formeze o echipă competitivă și să promovăm în Liga 1″, a spus Cornel Țălnar, în cadrul emisiunii PlaySport Live.