Cornel Țălnar a rupt tăcerea și a spus tot ce se întâmplă la Dinamo, în direct la PlaySport Live: „Cu actualul lot retrogradăm în Liga 3” VIDEO EXCLUSIV

Octavian Vasilescu / 21.06.2022, 19:22
Cornel Țălnar a rupt tăcerea și a spus tot ce se întâmplă la Dinamo, în direct la PlaySport Live: „Cu actualul lot retrogradăm în Liga 3” VIDEO EXCLUSIV

Dinamo traversează o perioadă extrem de complicată. Echipa s-a reunit, dar lotul este decimat în acest moment.

Clubul nu are administrator special, astfel că nu se pot face transferuri și nu pot fi angajați oficiali sau antrenori. Timpul stă în loc pentru Dinamo. Toată situația se poate debloca la următoarea Adunare Generală a Acționarilor (AGA), unde trebuie numit un administrator special.

Fiind o societate în insolvență, funcția de președinte la Dinamo a fost înlocuită cu funcția de administrator special. În acte, Iuliu Mureșan ocupă în continuare acest post.

Cornel Țălnar, detalii despre ce se întâmplă la Dinamo

Cornel Țălnar este lângă Dinamo în aceste zile și a vorbit deschis despre ce se întâmplă la club. Gică Mihali îi antrenează pe jucătorii care s-au prezentat la reunire, dar lotul arată foarte rău.

Țălnar a declarat, în direct la PlaySport Live, că echipa poate ajunge în Liga 3 dacă nu va face transferuri importante:

Mulți jucători au plecat. La ora actuală, situația este foarte, foarte dificilă din punct de vedere al lotului pe care îl avem. Din 26 din jucători au mai rămas doi-trei, plus jucătorii tineri pe care îi avem în curte. Am încercat să cooptăm în lot mai mulți jucători din prima ligă. Vreo 12 ne-au refuzat pentru că n-au cu cine să discute. Până nu-și dau seama ce se întâmplă la Dinamo, nu vor începe negocierile. Până nu se va pune administratorul special, ca să știm fiecare ce rol avem, e foarte, foarte greu să strângem niște jucători.

Avem nevoie de cel puțin opt jucători din prima ligă cu care să ne batem la promovare. Dinamo ar putea rata promovarea numai din cauza ei. Dacă ne uităm la echipele care sunt acum în Liga 2, nu există un contracandidat serios. Dacă Dinamo nu strânge repede rândurile și nu își formează un lot valoros, lucrurile vor fi destul de complicate.

Ieri am vorbit cu domnul Zăvăleanu, l-am rugat să vorbească cu toți acționarii, să facă AGA și să punem repede un administrator special. Dacă nu vine cineva cu bani, degeaba facem planuri. Acțiunile sunt în România, la domnul Șerdean. Eu fac un apel ca toți dinamoviștii să vină lângă echipă. Dinamo are nevoie de dinamoviști adevărați acum.

Cu actualul lot, din păcate, avem șanse foarte mari să retrogradăm în Liga 3! Eu sunt corect cu fotbalul, nu merge cu jumătăți de măsură. Dacă lucrurile nu vor fi în regulă, ne facem de râs! Nu vrem să ajungem din rău în mai rău. Trebuie să ne mișcăm, să găsim jucători care să formeze o echipă competitivă și să promovăm în Liga 1″, a spus Cornel Țălnar, în cadrul emisiunii PlaySport Live.

Ce lot a avut Dinamo la reunire

  • Portari: Eșanu Mihai, Fara Ștefan, Denis Oncescu;
  • Fundași: Rodrigues de Moura, Alin Buleică, Marius Tomozei, Răzvan Patriche, Marco Ehamnn, Ricardo Grigore, Deniz Giafer, Alin Dudea, Marius Dragomir, Costin Amzăr, Ioan David Țone;
  • Mijlocași: Alin Demci, Antoni Ivanov, Geani Crețu, Claudiu Stan, Andrei Stelea, Valentin Borcea, Ahmed Bani, Antonio Bordușanu, Cristian Ionescu, Andrei Florescu;
  • Atacanți: Mario Șutru, Cristian Delciu, Cătălin Măgureanu, Daniel Dinu.

Dintre aceștia, Deniz Giafer, Costin Amzăr, David Țone, Valentin Borcea sau Cătălin Măgureanu au debutat deja în tricoul lui Dinamo în prima ligă.

Dinamo a retrogradat în Liga 2

Dinamo a pierdut barajul cu Universitatea Cluj, astfel că în noul sezon va evolua în Liga 2. Timp de 74 de ani, „câinii” au jucat numai pe prima scenă a fotbalului românesc.

„U” Cluj a câștigat meciul tur, scor 2-0, iar returul din București s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

VEZI AICI Cela mai tari imagini din barajul Dinamo – Universitatea Cluj.

În Liga 2, Dinamo se va lupta cu formații precum Steaua, Concordia Chiajna sau Poli Iași.