A murit la 2 zile după debutul său. Tragedie în sporturile de contact

Olteanu Ștefan / 17.03.2022, 12:25
A murit la 2 zile după debutul său. Tragedie în sporturile de contact

Christian Lubenga (27 de ani) a murit la doar 2 zile după debutul său în luptele în cușcă. El a concurat împotriva unul alt debutant, Cody McCracken, în promoția New England MMA. Christian Lubenga a fost învins prin knockout tehnic, însă a ieșit din cușcă pe propriile picioare și la acel moment nu părea să aibă probleme atât de grave. Totuși, la aproximativ 48 de ore a venit o veste cruntă: sportivul a încetat din viață!

„Încă nu știm ce a cauzat moartea lui, dar este o tragedie pentru toată comunitatea MMA”. Christian Lubenga a murit la 2 zile după debutul său în cușcă

Lumea sporturilor de contact este cutremurată de o veste tristă, după ce Christian Lubenga, sportiv de origine americană, a murit la 2 zile după debutul său în MMA.
Pe 12 martie, el a luptat împotriva lui Cody McGracken, din Canada, care de asemenea era debutant. Cei doi au concurat la categoria 70 kg amatori a promoției New England MMA și au oferit o luptă spectaculoasă. Duelul a fost decis în runda a treia, când Christian Lubenga a fost învins prin knockout tehnic. Deși a fost afectat de loviturile încasate, Christian Lubenga a reușit să părăsească ringul pe propriile picioare și totul părea să fie în regulă. Însă, ulterior a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale și a rămas internat. Luni, 14 martie, la două zile distanță de la luptă, Christian Lubenga a încetat din viață și a șocat pe toată lumea.
Oficialii promoției New England MMA a reacuționat prin intermediul unui comunicat oficial și au spus că nu dețin detalii cu privire la motivul care a condus la decesul sportivului:

Sfârșitul luptei nu a părut foarte violent și încă nu știm ce a cauzat moartea lui Lubenga, dar indiferent care ar fi fost factorul, este o tragedie pentru familia, prietenii, antrenorii, colegii și întreaga comunitate MMA.
Vom veni cu vești imediat după ce ele sunt aflate. Vă rog să vă gândiți la prietenii și familia lui Christian în această perioadă dificilă și să îi îmbrățișați pe cei dragi puțin mai tare”, au transmis oficialii promoției, potrivit Lowkickmma.

Cei din echipa sa sunt devastați: „Nu era un sportiv oarecare, era genul de om care aducea viață și lumină în orice sală intra”

Lupta dintre Christian Lubenga și Cody McGracken a avut loc în Springfield, Massachusetts, la Eastern States Exposition. Lubenga făcea parte din echipa Black Wolf Martial Arts, iar colegii săi s-au declarat devastați la auzul veștii că el a încetat din viață.

Christian nu a fost un sportiv oarecare. Christian era genul de om care aducea viață și lumină în orice sală intra. Christian era familia noastră. Am împărtășit râsete, povești, sânge, sudoare, lacrimi. Este genul de persoană la care aspir să fiu și mi-aș dori ca mai mulți oameni să fie ca el. Politicos, profesionist, umil și întotdeauna amabil cu toată lumea, indiferent de situație. Am petrecut sute de mii de ore împreună făcând lucrurile care ne pasionează. Christian a fost un adevărat luptător de arte marțiale în fiecare aspect al cuvântului și un adevărat războinic. Te vom iubi mereu, Christian. Noi toți te iubim”, au transmis și cei din echipa Black Wolf Martial Arts, conform sursei citate.

Conor McGregor, la un pas de bătaie cu iubitul actriței Megan Fox! Bărbatul este un celebru cântăreț de muzică rap.