A plecat și Kehinde Fatai din România. Fostul jucător de la Farul, Astra și FC Argeș a ales un campionat „exotic”

Robert Zanfir 02.09.2022, 19:31
A plecat și Kehinde Fatai din România. Fostul jucător de la Farul, Astra și FC Argeș a ales un campionat „exotic”

Kehinde Fatai (32 de ani) a plecat din România, după un sezon petrecut în tricoul lui FC Argeș. Fostul atacant al Farului Constanța sau al celor de la Astra Giurgiu a semnat cu FK Turan, din Kazahstan.

S-a remarcat la Farul, dar a impresionat în tricoul celor de la Astra. Nigerianul Fatai are și cetățenie română și chiar a fost la un pas de a juca pentru națională. În cele din urmă, a plecat la timp din fotbalul românesc pentru a cunoaște fotbalul adevărat din Europa. A jucat la Club Burgge și Sparta Praga, două echipe cu nume. Atacantul trecut și prin campionatul Rusiei își notează acum în CV un nume exotic. Va îmbrăca tricoul lui FK Turan, din Kazahstan.

Kehinde Fatai a plecat de la FC Argeș și va juca în Kazahstan

Fatai nu a rămas decât un sezon la Pitești. În cele 22 de partide în triciul violet a reușit 2 goluri. În urma sa va rămâne, însă, „golul” provocat de suspendarea pe motiv de dopaj. Româno-nigerianul a fost implicat în celebrul caz de dopaj de la Astra Giurgiu. A stat un an pe tușă, în urma perfuziilor cu vitamine de la o clinică privată.

„Fatai a venit și a spus deschis în vestiar. Am mers acolo cu scopul de a atrage clienți pentru soția sa. Am fost, am făcut vitaminele, am jucat cu Viitorul, ne-au bătut cu 4-1. Am făcut vitaminele înainte de acel meci. Cu ce m-au ajutat vitaminele? Nu am jucat nimic.

Durerea este că sunt conștienți că nu a fost intenție de dopaj. Nu au cum să demonstreze lucrul ăsta și noi stăm de 10 luni de zile. Eu și Fatai am primit un an, iar Takayuki a primit 8 luni, de ce? Eu m-am dus și am zis ca ei pentru a primi clemență. Îi tot întrebam de ce nu primesc verdict.

Când am văzut așa mi-am retras declarația și în următoarea zi mi-au dat suspendarea de un an de zile. Timp de șase luni nu au dat niciun verdict. Nici nu mi-au luat în considerare ultima declarație. Eu am recunoscut pentru a primi clemență. Cu toții am fost în aceeași situație, dar eu am primit un an și Takayui 8 luni”, a spus Alex Ioniță la AS.ro.

În Kazahstan, Fatai va purta tricoul cu numărul 90.

Jo Santos, la FK Turan

În Kazahstan, Fatai va fi coleg cu un alt jucător cu state vechi în fotbalul românesc. Cu FK Turan a semnat și Jo Santos.

Brazilianul a împrăcat tricourile lui Poli Iași, Hermannstadt și Viitorul și a semnat cu Turan după experiența din Polonia, de la Radomiak Radom.

Urmăriți Playsport.ro și pe