A refuzat Real Madrid la 32 de ani. De ce n-a vrut Julian Nagelsmann să devină cel mai tânăr antrenor din istoria „galacticilor”

Bădulescu Silvian 11.12.2021, 15:42
A refuzat Real Madrid la 32 de ani. De ce n-a vrut Julian Nagelsmann să devină cel mai tânăr antrenor din istoria „galacticilor”

Julian Nagelsmann a devenit antrenorul lui Bayern Munchen în această vară. Bavarezii au plătit 25 de milioane de euro pentru a-și asigura serviciile tehnicianului german. Totuși, traiectoria acestuia putea fi alta, întrucât ar fi putut să ajungă la Real Madrid.

„La Hoffe știam deja pe toată lumea”

Deși are doar 34 de ani, acesta este văzut de mulți drept unul dintre cei mai buni tehnicieni ai lumii. El a pornit de jos, de la grupele de copii și juniori ale echipei Hoffenheim, și-a făcut un nume, a scos tot ce putea de la RB Leipzig, iar, ulterior, Bayern a bătut la ușă.

Acesta s-a aflat la Hoffenheim în perioada 2010-2019, timp în care a fost antrenor la grupele de u-17 și u-19, antrenor secund la echipa de seniori, precum și manager principal. Printre altele, el a reușit să califice pe Hoffe, pentru prima oară în istorie, în grupele UEFA Champions League.

Este o mare diferență. Când am preluat prima dată echipa mare a lui Hoffenheim, antrenasem deja la nivel de juniori și știam pe toată lumea, de la femeile de serviciu până la grădinari, iar perioada de adaptare a fost extrem de scurtă” a spus acesta.

Ar fi putut deveni cel mai tânăr antrenor din istoria lui Real Madrid

În vara lui 2019, înainte de a ajunge la RB Leipzig, acesta a fost aproape să semneze cu Real Madrid. „Galacticii” l-au dorit insistent pe tânărul antrenor, în vârstă de doar 32 de ani atunci.

Acesta a preferat să semneze cu echipa din lanțul sportiv al celor de la Red Bull. Într-un interviu acordat pentru Football Espana, el a ținut să precizeze și motivul pentru care a refuzat echipa din capitala Spaniei.

Când ajungi la un club nou, fără să cunoști pe nimeni și trebuie să faci cunoștință cu toată lumea, este total alt lucru, față de situația mea de la Hoffenheim. Pentru mine a fost mai bine să urc la o treaptă superiooară după Hoffenheim, dar nu și la cea mai mare posibilă” a explicat el.

Antrenorul german ar fi putu să devină cel mai tânăr antrenor din istoria de peste 100 de ani a echipei din Madrid. Jose Villalonga deține acest record, aflându-se pe banca echipei la 35 de ani și 8 zile, într-un meci din 12 decembrie 1954, contra celor de la Atletico Madrid.

În această stagiune, Bayern Munchen, cu Julian Nagelsmann la cârma echipei, se apropie încet, dar sigur, de al zecelea titlu consecutiv în Bundesliga. Bavarezii au acumulat 34 de puncte în 14 etape și se află la patru lungimi distanță față de Borussia Dortmund, ocupanta locului secund.

Prestația din Germania este dublată de rezultatele obținute în UEFA Champions League. Bayern Munchen s-a calificat în următoarea fază a competiției și a câștigat, pentru a doua oară după stagiunea 2019-2020, toate meciurile din grupă.

Urmăriți Playsport.ro și pe