Acuzații grave după Borussia Dortmund – Bayern Munchen: „Arbitrul ăsta a trucat meciuri”

Ștefănescu Dragoș / 05.12.2021, 14:16
Acuzații grave după Borussia Dortmund – Bayern Munchen: „Arbitrul ăsta a trucat meciuri”

Ieri, în etapa cu numărul 14 din Bundesliga s-a jucat clasicul fotbalului din Germania, Borussia Dortmund – Bayern Munchen. Bavarezii s-au impus cu scorul de 3-2, în urma unui penalty controversat. La finalul partidei, jucătorii Borussiei au lansat acuzații grave la adresa arbitrului.

”Der Klassiker” decis de un penalty controversat

Ieri seară s-a jucat clasicul fotbalului german, Borussia Dortmund – Bayern Munchen. Partida de pe ”Signal Iduna Park” a fost ca de obicei încărcată de tensiune încă de la început.

Meciul a debutat cum nu se putea mai bine pentru echipa gazdă. Borussia a deschis scorul încă din minutul 5, prin Julian Brandt. Bucuria gazdelor a durat însă doar patru minute, Robert Lewandowski reușind să egaleze în minutul 9. Ocaziile au alternat cu viteză de la o poartă la cealaltă pe tot parcursul primei reprize. În minutul 44, bavarezii au preluat conducerea după golul lui Kingsley Coman.

La revenirea de la cabine, Dortmund a egalat rapid prin Erling Haaland. Norvegianul l-a învins pe Neuer în minutul 48 cu un șut care a lovit mai întâi bara. Soarta partidei a fost pecetluită în minutul 77, când arbitrul întâlnirii a acordat ușor oaspeților un penalty. Robert Lewandowski a fructificat lovitura de pedeapsă aducând-o pe Bayern în avantaj. În ciuda presiunii exercitate până la finalul partidei, Borussia nu a reușit să egaleze și astfel a pierdut cu scorul de 2-3.

Acuzații grave după Borussia Dortmund – Bayern Munchen

Penalty-ul acordat de „centralul” Felix Zwayer pentru Bayern Munchen în minutul 77 a produs furia celor de la Borussia Dortmund. La finalul partidei,  Jude Bellingham (18 ani) l-a atacat pe Zwayer, sugerând că un arbitru cu un istoric controversat nu poate conduce cel mai important meci din Bundesliga. Jucătorul Borussiei a contestat vehement penalty-ul acordat de arbitru la hențul lui Hummels.

Pentru mine nu a fost penalty la Hummels! Nici măcar nu se uită la minge, Mats vrea să respingă și pur și simplu e lovit de balon. Când delegi la cel mai mare meci din Germania un arbitru care a trucat meciuri, la ce să te aștepți?”, a spus Jude Bellingham, la finalul partidei.

Vedeta celor de la Borussia Dortmund, Erling Haaland, nu și-a putut stăpâni nici el indignarea față de decizia arbitrului.

Cred că a participat la un scandal legat de trucarea meciurilor. A fost arogant în seara asta, dar nu vreau să spun mai multe”, a declarat Erling Haaland.

Felix Zwayer, implicat într-un scandal fără precedent în fotbalul din Germania

Arbitrul Felix Zwayer a fost implicat într-un scandal de aranjare a meciurilor din 2.Bundesliga, în anul 2005. În centrul scandalului a fost arbitrul Robert Hoyzer, care lua mită pentru a favoriza blaturile. Zwayer l-a asistat într-un meci pe Hoyzer și a acceptat ca mită suma de 300 de euro.

În ianuarie 2005, Zwayer și alți trei arbitri au informat federația germană despre implicarea lui Hoyser în aranjarea meciurilor. Ulterior, lui Felix Zwayer i s-a interzis să arbitreze timp de 6 luni, suspendare care a fost ținută secretă câțiva ani până când ziarul german Die Zeit a publicat un dosar secret.