A refuzat să fie selecționerul României. Încă un nume de pe lista lărgită a FRF a transmis că nu ar putea antrena naționala

Gabriel-Alexandru Ioniță / 30.12.2021, 08:21
A refuzat să fie selecționerul României. Încă un nume de pe lista lărgită a FRF a transmis că nu ar putea antrena naționala

Oficialii FRF duc lupte aprige deja de mai mult de o lună pentru a numi un nou selecționer la naționala mare după ce contractul lui Mirel Rădoi a expirat. Pe rând, conducerea de la Casa Fotbalului a fost refuzată de Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu.

Ulterior, cei de la Federație s-au reorientat și au zburat în Franța pentru a discuta cu Ladislau Boloni și Adrian Ursea. În paralel, în țară circulă zvonuri legate de o listă pe care Comisia Tehnică a FRF a întocmit-o. Listă care cuprinde mai multe nume extrem de interesante de posibili selecționeri.

Cei de la FRF au fost refuzați și de Emil Săndoi

Pe această listă se numără, printre alții, Adrian Mutu, Edi Iordănescu, Emil Săndoi sau Victor Pițurcă. Foarte multă lume a fost surprinsă de prezența pe listă a lui Emil Săndoi, antrenorul Chindiei Târgoviște.

Dar, dacă am sta să analizăm puțin, am putea observa că propunerea acestuia nu este deloc departe de adevăr. Săndoi este un antrenor extrem de experimentat în fotbalul românesc și are o experiență bogată ca selecționer.

El a pregătit echipa U21 a României între 2006 și 2013 și a fost chiar și interimar la naționala mare la meciurile amicale cu Paraguay și Brazilia, disputate în iunie 2011. Mai mult, rezultatele foarte bune pe care le-a avut în ultimii ani la Chindia îl pot face pe Emil Săndoi un candidat destul de puternic pentru postul de selecționer al României.

Antrenorul Chindiei nu consideră că ar fi potrivit pentru echipa națională în acest moment

Numai că, în ciuda acestor argumente, tehnicianul în vârstă de 56 de ani nu consideră că sunt șanse ca această numire să se întâmple în acest moment. Săndoi a explicat că nu crede că este cazul să se discute despre așa ceva și și-a exprimat regretul legat de faptul că antrenori de mare valoare, cu experiență, au refuzat deja echipa națională.

Nu cred că e cazul să discutăm despre aşa ceva, v-am spus. Nici nu m-am gândit. Eu sunt convins că persoanele care sunt în fruntea FRF vor analiza cât se poate de bine şi sper să ia decizia potrivită pentru noi toţi.

Vă spun sincer, mie îmi pare nespus de rău că unul dintre cei patru antrenori cu performanţe şi cu CV deosebit şi care cred că se potriveau la naţională… Mă refer la Mircea Lucescu, la Răzvan Lucescu, Dan Petrescu sau Gică Hagi… Eu aş fi văzut pe unul dintre ei.

Mai departe, îmi e greu să spun. Eu am un respect deosebit pentru toţi cei care practică această meserie. O să ţin pumnii de fiecare dată echipei naţionale, indiferent pe cine va avea antrenor”, a spus Emil Săndoi potrivit sport.ro.