A revenit Max! Campionul mondial câștigă o cursă dramatică la Jeddah. Hamilton a terminat departe de podium

Bordei Radu / 27.03.2022, 23:34
A revenit Max! Campionul mondial câștigă o cursă dramatică la Jeddah. Hamilton a terminat departe de podium

După un weekend plin de incidente, nu putea să fie decât o cursă dramatică la Jeddah. Marele Premiu al Arabiei Saudite a fost foarte disputat, dar de impus a făcut-o campionul mondial. Max Verstappen și-a luat revanșa după ce abandonase în prima cursă.

A fost o luptă dramatică la Jeddah. Max Verstappen le-a luat fața rivalilor de la Ferrari

Se anunță un campionat mult mai disputat în acest an, asta pentru că Ferrari pare o echipă foarte puternică. De fapt, Mercedes pare să fi pierdut, până în acest moment, teren față nu doar de cei de la Red Bull, dar și față de Ferrari. Scuderia se va implica în lupta la titlu, cel puțin la nivel de constructori. Iar Charles Leclerc pare să profite și el de avantajul unui monopost competitiv. După victoria din prima etapă, acum pilotul celor de la Ferrari s-a bătut până la final cu Verstappen.

Olandezul s-a desprins, pe final și a urcat pe prima treaptă a podiumului, flancat de cei doi piloți Ferrari, Leclerc și Carlos Sainz. Lewis Hamilton nu a reușit să recupereze multe poziții, dar a terminat în puncte, pe locul 10. Britanicul nu pare, însă, în acest moment, să posede o mașină care să îl ajute să fie competitiv.

Nu a fost deloc simplu, Leclerc m-a atacat mereu. Spre final am avut un ritm mai alert, am încercat mai multe manevre, dar este bine că am câștigat. A fost o cursă dură, dar frumoasă, a declarat Verstappen.

Sunt dezamăgit, vroiam să câștigăm, dar rezultatul este corect. În schimb m-am distrat pe circuit, a fost o cursă foarte bună, așa ar trebui să fie toate, a fost de părere Leclerc

Etapa următoare, Marele Premiu al Australiei, va avea loc la 10 aprilie, la Melbourne. În acest moment clasamentul este dominat de cei doi piloți de la Ferrari.

Accident grav pentru Mick Schumacher, în calificări. Germanul a scăpat cu bine

A fost un weekend plin de incidente la Jeddah. Au fost emoții mari pentru Mick Schumacher, fiul marelui pilot. Monopostul pilotului german s-a lovit de un parapet în virajul 12, iar calificările au fost oprite cu steagul roşu. Imediat, pilotul a fost scos pentru a fi transportat la spital. Din fericire, acesta a scăpat cu bine și chiar a transmis un mesaj fanilor.

Salut, tuturor. Vreau doar să vă spun că sunt ok. Vă mulțumesc pentru mesaje. Monopostul s-a comportat excelent, vom reveni mai puternici, Haas”, a fost mesajul fiului lui Michael Schumacher.