Accident pe circuitul de Formula 1 din Florida. Spectacolul a fost garantat! Campionul Max Verstappen a câștigat la Miami 

Bordei Radu / 09.05.2022, 10:13
Accident pe circuitul de Formula 1 din Florida. Spectacolul a fost garantat! Campionul Max Verstappen a câștigat la Miami 

Campionul Max Verstappen pare că a trecut peste startuls lab de sezon și rămâne favorit la un nou titlu mondial. Olandezul s-a impus la Miami, după o cursă perfectă. Rivalul lui de la Ferrari, Leclerc, a fost depășit de Max. Monegascul nu a profitat nici de un accident care îl putea ajuta să câștige cursa.

Campionul Max Verstappen a rezistat asaltului până la final și s-a impus la Miami, într-o cursă spectaculoasă

Olandezul de la Red Bull îi avea în față pe amândoi piloți Ferrari, dar asta nu l-a oprit, la Miami. Max a trecut repede de Sainz jr, apoi l-a atacat pe Leclerc, liderul mondial. L-a depășit pe acesta, după turul al 9-lea și nu a mai cedat deloc avantajul. Mai mult, Verstappen a realizat des cel mai rapid tur de circuit și a pus distanță între el și rival. Emoțiile au venit pe final, când Verstappen era să o pățească în același mod în care a cucerit titlul mondial anul trecut. Un accident a trimis safety car-ul pe circuit. Leclerc a profitat și s-a apropiat de el, dar atacurile sale nu l-au mai destabilizat pe olandez. Acesta a câștigat și a redus diferența față de pilotul lui Ferrari. Dar Verstappen pare să fie într-o formă deosebită.

Nici cei de la Mercedez nu au avut multe motive să fie supărați. George Russell (locul 5) și Lewis Hamilton (locul 6) au adus puncte importante pentru constructorul german. Sunt primele semne pozitive pentru constructorul german, chiar dacă titlul mondial pare imposibil în acest an. De altfel, Lewis Hamilton pare că s-a resemnat cu acest lucru și și-a găsit alte „lupte”, în circuit.

Lewis Hamilton, protest inedit după ultima regulă impusă de conducerea Formula 1

Lewis Hamilton s-a revoltat pe cei de la FIA la conferința de presă premergătoare Marelui Premiu de Formula 1 de la Miami. Pilotul britanic al celor de la Mercedes este extrem de nemulțumit de noua regulă, conform căreia piloții nu vor mai avea voie să poarte niciun fel de accesoriu în timpul curselor.

Cred că am făcut progrese foarte mari ca sport. Acesta este un lucru atât de mic. Sunt în acest sport de 16 ani și port bijuterii încă de atunci. În mașină port doar cerceii și inelul de la nas, pe care nici măcar nu mi-l pot scoate. Dacă nu mă lasă să concurez… Atunci așa să fie. Avem un pilot de rezervă. Așa că suntem pregătiți. Oricum, sunt multe de făcut în oraș. Va fi bine în orice caz”, a spus Lewis Hamilton potrivit BBC.