A scăpat de iadul de la Dinamo și acum a cucerit primul trofeu din carieră. Seară de vis pentru Deian Sorescu

Olteanu Ștefan / 10.07.2022, 12:14
A scăpat de iadul de la Dinamo și acum a cucerit primul trofeu din carieră. Seară de vis pentru Deian Sorescu

După ce a scăpat de iadul de la Dinamo, Deian Sorescu (24 de ani) a bifat o nouă reușită în tricoul lui Rakow și a câștigat al doilea trofeu din carieră. Echipa mijlocașului dreapta, pentru care evoluează și Bogdan Racovițan (22), a cucerit Supercupa Poloniei.

Lech Poznan – Rakow 0-2. Deian Sorescu, al doilea trofeu din carieră după ce a scăpat de iadul de la Dinamo

În ianuarie 2022, Deian Sorescu a scăpat de iadul de la Dinamo, reușind să prindă un transfer în Polonia, la Rakow, iar aproximativ trei luni de zile mai târziu, în mai, românul a cucerit primul trofeu cu echipa sa de club. Sorescu a fost titluar în finala Cupei Poloniei, câștigată de Rakow în fața celor de la Lech Poznan, scor 3-1. Atunci, Sorescu a oferit pasa decisivă de la primul gol marcat de Rakow.

Mergând pe repede înainte alte două luni de zile, Rakow și Lech Poznan s-au duelat din nou, de data aceasta în Supercupa Poloniei. Confruntarea a avut loc sâmbătă, 9 iulie, însă, din păcate, Sorescu nu a mai fost titular. În schimb, pe teren s-a aflat celălalt român al lui Rakow, Bogdan Racovițan.

Prestația acestuia din urmă a fost una foarte bună și în minutul 43 a reușit să o aducă pe Rakow în avantaj. Servit în careu de ibericul Ivi Lopez, Racovițan a înscris cu un șut superb din voleu și a bifat primul său gol de la transferul în Polonia.

Rakow a continuat să domine și în repriza secundă, iar în minutul 51, Mateusz Wdowiak a dus scorul la 2-0 în favoarea echipei sale. Tabela a rămas neschimbată până la fluierul final al arbitrului și Rakow a triumfat în Supercupă.

Sorescu a rămas doar rezervă neutilizată, dar s-a bucurat din plin de al doilea trofeu cucerit în carieră și, în același timp, de golul marcat de coechipierul său român.

Urmează un sezon 2022 – 2023 extrem de interesant pentru echipa românilor Sorescu și Racovițan, care se anunță a fi o candidată serioasă la titlu. În stagiunea precedentă, Rakow a terminat pe locul secund, la 5 puncte în spatele campioanei Lech.

Rakow, invincibilă în ultimele 7 meciuri cu Lech. „Mereu suntem foarte motivați de fanii lor”

Rakow are un parcurs aproape perfect în fața lui Lech Poznan. În ultimele 7 confruntări directe, Rakow s-a impus de 5 ori și celelalte două dueluri s-au terminat la egalitate.

Suntem foarte fericiți. Am venit aici să câștigăm trofeul. Fiecare echipă luptă pentru șansa ei și Lech a procedat la fel astăzi. Dar noi am fost mai buni și mă bucur de asta. Îmi felicit echipa pentru meciul bun făcut și pentru că a început noul sezon cu dreptul.

Suntem mereu foarte motivați de fanii lui Lech, mai presus de toate. Așa a fost și astăzi. Ne bucurăm să stârnim astfel de emoții și eu văd ca pe o formă de respect faptul că suntem un rival demn. Mobilizarea suporterilor de la Lech înseamnă că sunt încântați de meciurile noastre. Iar din asta rezultă că suntem un adversar demn pentru ei.

Pe teren e greu de spus care e avantajul nostru. Seria noastră contra lui Lech e grozavă. Totuși, sezonul trecut Lech a fost echipa mai bună, în ciuda numărului mai mare de puncte pe care noi l-am obținut în meciurile directe. Se presupune că avem soluția pentru a-i învinge, dar și cu alți rivali am fost mai buni”, a declarat Marek Papszun, antrenorul lui Rakow, potrivit gol24.pl.

EXCLUSIV. Victorie pentru Dinamo în instanță. Firma care solicita comision din transferul lui Deian Sorescu în Polonia a pierdut procesul.