Pasă decisivă pentru Deian Sorescu în finala Cupei Poloniei. Românul a cucerit primul trofeu cu echipa sa de club

Olteanu Ștefan / 02.05.2022, 23:35
Pasă decisivă pentru Deian Sorescu în finala Cupei Poloniei. Românul a cucerit primul trofeu cu echipa sa de club

Deian Sorescu (24 de ani) a fost titular în finala Cupei Poloniei, Lech – Rakow, și a oferit o pasă decisivă la primul gol marcat de echipa sa. Românul a fost înlocuit la pauză, însă Rakow a câștigat cu 3-1 la final și astfel românul a cucerit primul său trofeu de la transferul în Polonia.

Deian Sorescu a cucerit primul trofeu cu Rakow! A dat o pasă decisivă în finala Cupei Poloniei

Titular în finala Cupei Poloniei, dintre Lech și Rakow, Deian Sorescu a ieșit imediat în evidență și în minutul 6 a reușit să îi ofere o pasă decisivă lui Vladislavs Gutkovskis. Acesta din urmă a preluat mingea venită de la peste 30 de metri și, din interiorul careului, a finalizat cu un șut perfect la colțul lung.

Rakow a continuat să atace și după marcarea acestui prim gol, iar în minutul 36 și-a dublat avantajul. De data aceasta, Mateusz Wdokiak a înscris din pasa lui Ivi Lopez și a stabilit scorul pauzei, 2-0 pentru Rakow.

În startul reprizei secunde, Deian Sorescu a fost înlocuit de polonezul Wiktor Dlugosz (21 de ani), iar în scurt timp Lech a redus din diferență. În minutul 52, nou-intratul Joao Amaral a fost servit excelent de Dawid Kownacki și a marcat primul gol al lui Lech.

Scorul final al confruntării a fost stabilit în minutul 76, când spaniolul Ivi Lopez a primit o pasă din partea lui Fran Tudor și a marcat.

Rakow a tremurat puțin pe final, când Jakub Arak a văzut cartonașul roșu și și-a lăsat echipa în 10 oameni, însă formația pentru care evoluează Deian Sorescu a reușit să țină de rezultat și a învins-o pe Lech, scor 3-1, în finala Cupei Poloniei.

Astfel, Sorescu a cucerit primul său trofeu de la plecarea din Ștefan cel Mare.

Dinamo a încasat, de fapt, 500.000 de euro în schimbul lui Deian Sorescu. După cucerirea Cupei de către Rakow, în Ștefan cel Mare ar urma să mai vină bani

În ianuarie 2021, Deian Sorescu a părăsit-o pe Dinamo după luni întregi de suferință. Fotbalistul intrase într-un conflict cu fanii lui Dinamo și nu mai avea viitor în Ștefan cel Mare. Salvarea sa a venit din Polonia, de la Rakow, echipă despre care s-a spus că ar fi plătit 700.000 de euro pentru el.

Însă, PlaySport a dovedit, în exclusivitate, cât a încasat Dinamo, cu adevărat, pentru Deian Sorescu.

PlaySport.ro a consultat „Raportul trimestrial” pe care administratorul special Iuliu Mureșan l-a prezentat Tribunalului București la începutul lunii martie, procedură în care sunt trecute încasările și cheltuielile societății în primul trimestru al Planului de reorganizare juridică (22.11. 2021- 21.02. 2022) în care se află SC Dinamo 1948 SA.

Astfel, informațiile menționate în actul oficial depus de oficialii din Ștefan cel Mare în Instanță sunt departe de realitatea menționată de Giovanni Becali, care susținea că Sorescu s-a vândut cu 700.000 de euro. În realitate, suma trecută în acte e de 500.000 de euro.

Totuși, suma ar putea să mai crească în funcție de performanțele pe care le va obține Sorescu. Prin câștigarea Cupei Poloniei, internaționalul ar urma să mai trimită o sumă de bani în Ștefan cel Mare.

Cei de la Dinamo au un bonus dacă Racow câștigă titlul. Mai au un bonus dacă echipa câștigă Cupa și încă un bonus dacă fotbalistul joacă peste 60% din meciuri. Și a jucat 90-95% din partide”, a spus Becali, la Digi Sport.