A scris istorie la FCSB și îi transmite lui Florinel Coman să semneze cu altă echipă din Liga 1: „I-o spun direct”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 13.05.2022, 12:40
A scris istorie la FCSB și îi transmite lui Florinel Coman să semneze cu altă echipă din Liga 1: „I-o spun direct”

Florinel Coman este sfătuit de Florin Gardoș să caute o soluție pentru a juca mai mult, fapt ce nu se întâmplă în prezent la FCSB. Iar fundașul central, care a fost esențial în echipa care elimina Ajax și învingea Chelsea în Europa League sub comanda lui Reghecampf, a venit și cu o variantă concretă.

Florinel Coman este sfătuit să se întoarcă la Farul Constanța sub formă de împrumut

Gardoș crede că cel mai benefic ar fi pentru Florinel Coman dacă ar merge împrumut la Farul Constanța, variantă vehiculată în ultima perioadă în spațiul public. Fotbalistul care s-a retras recent din activitate crede că „Mbappe” ar putea juca meci de meci la malul mării și astfel ar reveni rapid la forma care l-a făcut pe Gigi Becali, nu demult, să ceară în schimbul său zeci și sute de milioane de euro.

Iar sfatul lui Florin Gardoș în acest caz este de luat în seamă, în condițiile în care și el s-a confruntat de-a lungul carierei cu accidentări, chiar mai grave, decât cele ale lui Florinel Coman.

Cu siguranță poate reveni! Accidentarea lui a fost una gravă, dar doar musculară și e clar că poate să revină. Doar că nu mai are același ritm.

Nu putem vorbi de o accidentare de ligamente încrucișate cum am avut eu, în care nu există niciun fel de operație care să nu aibă efecte secundare. El trebuie să aibă răbdare și să nu devină frustrat, dar nu e cel mai bun club unde să fii așteptat și să fie lumea înțelegătoare cu tine.

Eu cred și i-o spun direct că ar fi de ajutor să meargă la Farul. Decât să stea pe bancă la FCSB mai bine să meargă să joace. Dacă va juca meci de meci la FCSB și cu o pregătire bună, nu are cum după zece etape să nu revină la forma bună”, a spus Florin Gardoș potrivit Fanatik.

Cel mai bun exemplu pentru Coman ar fi chiar colegul său, Dragoș Nedelcu

Gardoș a dat exemplu în acest sens situația lui Dragoș Nedelcu, cel care s-a întors împrumut la Farul Constanța în acest sezon pentru a evolua mai mult. El s-a confruntat cu alt tip de probleme la FCSB. Mijlocașul defensiv a fost reprofilat la cererea lui Gigi Becali în fundaș central. Fapt pe care Florin Gardoș îl consideră inoportun.

„Eu unul nu sunt adeptul mutărilor de genul ăsta. Atâta timp cât un fotbalist e obișnuit să joace 90% din carieră pe un post. Oricând o să îl întrebi pe Nedelcu într-un interviu o să îți spună că joacă unde îl pune antrenorul.

Dar adevărul e că și eu am jucat mijlocaș la închidere de câteva ori și la Steaua (n.r. – FCSB) și la Clinceni. Nu zic că nu mi-a plăcut postul, că ești mai ofensiv, urci mai mult în careu, dar nu m-am simțit niciodată în largul meu, cum eram ca fundaș central”, a mai spus Gardoș conform sursei citate.