A semnat Iancu! Unde ajunge golgheterul lui Hagi și cât încasează Viitorul

Gabriel Eșanu 13.01.2021, 18:15
A semnat Iancu! Unde ajunge golgheterul lui Hagi și cât încasează Viitorul

Golgheter în Liga 1 în sezonul precedent, Gabi Iancu pleacă de la Viitorul. A trecut vizita medicală în Rusia, la Akhmat Groznîi, și a semnat un contract valabil pe patru ani și jumătate. Foarte încântați de perspectiva achiziționării atacantului de 26 de ani, rușii au fost de acord să achite clauza de reziliere. Astfel că formația patronată de Gheorghe Hagi va înca 500.000 de euro. Este o afacere excelentă pentru Viitorul, în condițiile în care Iancu mai avea contract doar până în vară. În actuala stagiune, Iancu a marcat patru goluri în cele 9 partide pe care le-a disputat pentru Viitorul. Este al doilea marcator al echipei, după Luckassen, care a punctat de șase ori.

Gabi Iancu a semnat un contract valabil pe patru ani și jumătate! Viitorul încasează 500.000 de euro

Gabi Iancu a mai fost ofertat și de Al Ahli, dar în cele din urmă a ales să nu meargă în Golf. Își dorește să rămână în circuitul echipei naționale, după ce a bifat prima selecție chiar în această toamnă. Akhmat Groznîi, fostă câștigătoare a Cupei Rusiei, este pe locul 10 în campionat.

„Suntem bucuroşi că lucrurile au decurs bine, iar Gabi a semnat. Este un club puternic, dintr-un fotbal foarte puternic şi nu o spun doar pentru că sunt implicat în transfer. A fost dorit foarte mult de antrenorul principal care speră să ajute ofensiva. Apărarea lui Akhmat se situează în primele trei din Rusia. Antrenorul a mai lucrat cu Ropotan şi cu Paul Anton, deci cunoaşte fotbalistul român”, a declarat Traian Gherghișan, impresarul lui Gabi Iancu, pentru Digi Sport.

Andrei Talalaev, 48 de ani, este antrenorul celor de la Akhmat Groznîi, fostă Terek. Este foarte apreciat la echipă și mai are contract doi ani și jumătate. Gabi Iancu a avut un sezon 2019-2020 cu Viitorul, în care a marcat 18 goluri și a fost golgheterul Ligii 1. Mirel Rădoi i-a oferit debutul la echipa națională, iar atacantul a strâns deja patru selecții în această toamnă. Conform Transfermarkt.de, Gabi Ianncu este evaluat la 1,3 milioane de euro. Cel mai bine cotat jucător al rușilor este brazilianul Ismael Silva, evaluat la trei milioane de euro. La Groznîi au mai jucat, în trecut, Florentin Petre, Andrei Mărgăritescu, Daniel Pancu, Gabriel Torje și Gicu Grozav.

Urmăriți Playsport.ro și pe