A venit momentul în care a pus punct carierei. Florin Gardoș a ajuns la capăt de drum. „Pentru mine urmează alt capitol”

Bordei Radu / 09.04.2022, 21:10
A venit momentul în care a pus punct carierei. Florin Gardoș a ajuns la capăt de drum. „Pentru mine urmează alt capitol”

Experiența de la Academica Clinceni a fost ultima în cariera de fotbalist a lui Florin Gardoș. Fostul fundaș a decis să pună punct carierei, la 33 de ani. Jucătorul care a trecut pe la FCSB sau Southampton are deja planuri importante de viitor.

Florin Gardoș pune punct carierei de jucător. Mesajul transmis pe rețele de socializare

Fostul fundaș și-a anunțat intenția pe conturile personale de socializare

„Florine, hai că intri!”
În anul 2008 eram rezerva echipei Concordiei Chiajna, care juca în Liga 2. Aveam acasă un poster cu Steaua, cu bucuria câștigării titlului din 2006.
Era prima etapă, la Ploiești. Stăteam pe bancă în timpul meciului și mă gândeam: „Ce tare ar fi să ajung la Steaua!”. Apoi mi-am dat una peste ochi și mi-am dat seama că eu nici nu apucasem să debutez în Liga a 2-a. Nea Liță a strigat la mine: „Florine, hai că intri!”.
16 august 2010, ajunsesem la Steaua. A 4-a etapă din tur, in Ghencea. Stăteam pe bancă și mă gândeam: „Wow, sunt la Steaua! Cum ar fi s-ajung în Premier League?”. M-am scuturat repede și mi-am dat seama că eu nici nu apucasem să debutez în Liga 1. „Mister” Ilie Dumitrescu a strigat la mine: „Florine, hai că intri!”.
În 2014 am ajuns în Premier League, de data asta antrenor era Ronald Koeman. Și povestea s-a repetat.
La 23 de ani de când am călcat prima oară pe un stadion de fotbal, am decis că e momentul oportun să pun punct carierei de fotbalist profesionist.
Le mulțumesc antrenorilor, colegilor, suporterilor și tuturor celor care m-au ajutat să-mi trăiesc visul.
Pentru mine urmează un nou capitol. Vă mulțumesc că îmi sunteți alături.
Florin Gardoș

Florin Gardoș se va apuca de școala de antrenori. „Am încercat de mai multe ori”

Chiar dacă inițial anunțase că nu ia în calcul retragerea, Gardoș pare că s-a răzgândit. Mai mult ca sigur fostul fundaș se va apuca de antrenorat. De altfel, a recunoscut că ia în calcul acest lucru. Gardoș și-a dezvăluit planurile într-un interviu acordat, în urmă cu puțin timp, pentru Playsport.

Am încercat de mai multe ori, dar m-am lovit de fiecare dată de câte un zid. Legislația nu e bine pusă la punct și din acest motiv n-am reușit să-mi iau nicio licență încă. Sper să reușesc să mă înscriu până la finalul anului, declara Gardoș

Acesta ar dori ca oficialii din fotbalul românesc să ia în calcul mai multe modificări, mai ales la nivelul verificării solvabilității clubului.

Trebuie luate măsuri la nivel de Federație și/sau Ligă. Trebuie să existe reguli mai stricte vis-a-vis de licențiere. Probabil n-ar strica să avem un audit extern în fiecare an