INTERVIU EXCLUSIV. Florin Gardoș vrea să devină antrenor, dar legislația îl scoate din minți: „E un zid”. Cum a început să gătească carne de vită

Octavian Vasilescu 18.03.2022, 12:46
INTERVIU EXCLUSIV. Florin Gardoș vrea să devină antrenor, dar legislația îl scoate din minți: „E un zid”. Cum a început să gătească carne de vită

Fundașul central Florin Gardoș (33 de ani) a rămas liber de contract după despărțirea de Academica Clinceni și se pregătește să revină pe gazon.

Florin Gardoș a discutat cu Playsport.ro despre planurile sale de viitor. Fostul jucător de la FCSB și Southampton vrea să devină antrenor, dar legislația din România îi dă mari bătăi de cap. Gardoș speră să se înscrie la cursuri până la finalul acestui an.

Apărătorul mai are de primit cinci salarii de la Academica Clinceni, dar rămâne realist și speră să încaseze măcar jumătate din bani. Academica Clinceni s-a calificat în play-off în sezonul precedent, dar acum are mari probleme financiare și se îndreaptă spre Liga 2.

În final, Gardoș a povestit cum a început să gătească carne de vită, dar și cum au reacționat părinții lui după ce le-a făcut cadou o vacanță la Dubai.

Florin Gardoș nu se retrage și așteaptă mulți bani de la Academica Clinceni

Playsport: Salut, Florin! Pentru început vreau să te întreb când te întorci pe teren?

Florin Gardoș: Nu știu, încă sunt în discuții cu câțiva impresari și sper să apară ceva concret.

Playsport: Câți bani ai pierdut după experiența la Academica Clinceni?

Florin Gardoș: În momentul ăsta sunt cinci salarii restante și o primă din sezonul trecut. Sper să ajungem la o înțelegere și să recuperez măcar jumătate din suma totală.

Playsport: Vedem în Liga 1 jucători neplătiți pentru 3-4 luni și echipe depunctate. Cum crezi că putem ajunge să avem un campionat sănătos din punct de vedere financiar?

Florin Gardoș: Trebuie luate măsuri la nivel de Federație și/sau Ligă. Trebuie să existe reguli mai stricte vis-a-vis de licențiere. Probabil n-ar strica să avem un audit extern în fiecare an.

Playsport: Recent am văzut că te-ai alăturat proiectului Hall of Fame Agency. Poți să ne dai câteva detalii cu privire la această colaborare?

Florin Gardoș: Cred că social media va avea un impact din ce în ce mai important în societate. Din acest motiv am ales să lucrez cu specialiști din domeniu.

Playsport: În această perioadă ai sărit în ajutorul oamenilor veniți din Ucraina. Cum ai reacționat când ai văzut imagini cu războiul din țara vecină?

Florin Gardoș: E greu să rămâi indiferent când vezi ce se întâmplă în țara vecină. Eu am făcut ce mi-a fost la îndemână. Am oferit cazare refugiaților din Ucraina. Legat de mobilizarea românilor, trebuie să recunosc că m-am simțit mândru.

Playsport: Cum ai început să gătești carne de vită? Când te vedem la Master Chef?

Florin Gardoș: Vită am început să gătesc când am ajuns în Anglia. Nu aveam foarte multe restaurante de profil în oraș și aveam un apartament cu terasă foarte mare. În timp a devenit o pasiune de-a mea, în care am investit bani și timp. Să spui că sunt bucătar e o jignire adusă chef-ilor (râde). Știu să gătesc doar vită și uneori ton, în rest mai nimic.

Florin Gardoș, gata să devină antrenor

Playsport: Luna trecută ai postat pe Facebook o fotografie alături de părinții tăi, la Dubai, cu mesajul: „Când aveam 4 ani părinții m-au dus prima dată la Saturn. Acum a venit momentul să le întorc favorul!”. Cum arăta o vacanță la Saturn în anii ’90?

Florin Gardoș: La acea vârstă totul era frumos, doar simplul fapt că ajungeam la mare era ‘wow’. Părinții mei văzuseră la TV imagini din Dubai și probabil nu se gândeau că vor ajunge vreodată acolo. Au fost surprinși si bucuroși în același timp. A fost o vacanță superbă și pentru mine, și pentru ei.

Playsport: Când te apuci de școala de antrenori?

Florin Gardoș: Am încercat de mai multe ori, dar m-am lovit de fiecare dată de câte un zid. Legislația nu e bine pusă la punct și din acest motiv n-am reușit să-mi iau nicio licență încă. Sper să reușesc să mă înscriu până la finalul anului.

Playsport: Crezi că CFR Cluj ar putea să piardă titlul?

Florin Gardoș: Nu cred că CFR Cluj mai poate rata titlul. CFR e cam singura echipă care câștigă și când joacă prost.

Clasament play-off Liga 1

  1. CFR Cluj – 41 pct.
  2. FCSB – 34 pct.
  3. Universitatea Craiova – 30 pct.
  4. Farul Constanța – 24 pct.
  5. FC Voluntari – 24 pct.
  6. FC Argeș – 24 pct.