A venit vestea care îl va mulțumi pe Gigi Becali. Ce decizie a luat Federația în privința vaccinării fotbaliștilor

Bordei Radu / 20.10.2021, 20:27
A venit vestea care îl va mulțumi pe Gigi Becali. Ce decizie a luat Federația în privința vaccinării fotbaliștilor

Federația nu a mai așteptat și a luat o decizie, în plină pandemie. Fotbalule ste și el tot maia fectat de numărul de cazuri, în creștere. așa că forul condus de Răzvan Burleanu a realizat că trebuie să ia măsuri de urgență. Așa că șefii de la Casa Fotbalului au anunțat principala condiție, pentru ca meciurile să se dispute, de acum înainte.

Astfel, de acum înainte, cluburile nu vor mai putea trimite pe teren jucători, fără certificatul verde. Acesta trebuie să ateste că fotbaliștii au 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, au trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau au un test negativ RT-PCR/antigen rapid nu mai vechi de 14, respectiv 7 zile.

Decizia care îl va mulțumi pe Gigi Becali. Patronul FCSB ceruse teste săptămânale pentru fotbaliști

Vicecampioana României este cel mai afectat club, din Liga 1, de pandemie. În acest moment sunt șanse reduse ca partida cu Farul să se dispute normal. Șefii de la FFSB sunt cunoscuți pentru atitudinea anti-vaccin, de aceea solicită teste mai des. Mai ales că și cei vaccinați, se pot infecta.

Echipele vor trimite la FRF(medical@frf.ro) și, pentru Liga 1, la LPF, un tabel cu componenții clubului care au fost testați RTPCR sau prin test antigen rapid pentru COVID-19. De asemenea, trebuie trimis și un document cu buletinele de analiză scanate, precum și deciziile DSP în urma eventualelor anchete epidemiologice. Acest model de informare se va menține pe toată durata competiției. Suplimentar față de cele de mai sus, vor fi prezentate documentele aferente fiecărei persoane din delegația unei echipe (staff + jucători + alți oficiali) la fiecare meci disputat de echipa respectivă.

Astfel, pentru jucători, Certificatul Verde (QR code) trebuie să fie anexat carnetului de joc (la fel ca și viza medicală – condiție pentru dreptul de joc).  Arbitrul are obligația verificării acestor documente. Pentru evitarea oricărui dubiu, doar în situația jocurilor la care participă jucători minori (exceptați de la testare), obligația prezentării QR Code-urilor se aplică doar pentru membrii delegației (staff+jucători+alți oficiali) majori”, se arată în comunicatul emis pe frf.ro.

Cum va funcționa noul protocol lansat de Federație

Federația a stabilit parametrii de testare. Astfel, jucătorii vor trebui să urmeze niște pași clari. Astfel primul test se va face cu 2 zile înainte de meci. Metodele de testare trebuie aprobate de autoritățile sanitare. Orice club care nu îndeplinește cerința testării va fi considerat ca neprezentat la meci. Așa că grupările din Liga 1 vor fi mai pregătite, în cazul izbucnirii unui focar.