A vrut să părăsească echipa din Liga 1 înainte de startul sezonului. Marius Măldărășanu a revenit asupra deciziei

Ștefănescu Dragoș 16.08.2022, 13:57
A vrut să părăsească echipa din Liga 1 înainte de startul sezonului. Marius Măldărășanu a revenit asupra deciziei

Hermannstadt este revelația startului din noul sezon din Superliga. Sibienii sunt neînvinși în primele cinci etape și ocupă locul doi în clasament. În ciuda evoluțiilor excelente, formația sibiană se confruntă cu mari probleme financiare. Pe fondul acestei situații delicate, Marius Măldărășanu a recunoscut că a vrut să plece de la echipă înaintea începerii noului sezon.

Hermannstadt, revelația noului sezon din Superliga. Sibienii au mari probleme financiare

Hermannstadt a revenit în Superliga la începutul acestui sezon. Sibienii au un parcurs perfect în noua  stagiune, rămânând neînvinși până în etapa a cincea. Echipa ocupă un nesperat loc doi în clasament, devansând echipe precum CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova.

În ciuda rezultatelor excelente, Hermannstadt se confruntă cu mari probleme financiare. Această situație persistă încă din perioada în care echipa juca în Liga a 2-a.

Marius Măldărășanu a fost la un pas să plece de la Hermannstadt

Nemulțumit de această situație, Marius Măldărășanu a fost la un pas să plece de la cârma echipei sibiene chiar înaintea startului de sezon din Superliga. Tehnicianul a dezvăluit că a revenit asupra deciziei sale în ultimul moment, sperând în continuare în promisiunile făcute de conducătorii clubului.

Din păcate, ne-am obişnuit. De miercuri mă aştept ca jucătorii să mă întrebe de salarii. S-a plătit ceva săptămâna trecută, mai urmează ceva săptămâna asta. Ne-au promis patronii, ştiu că sunt discuţii cu sponsorii, sper să fie lucruri reale şi chiar să se realizeze. Este păcat. Avem o echipă bună. Suntem pe podium.

Eu am vrut să renunţ încă din vară, înainte de a începe pregătirea. L-am sunat pe Hulubei (n.r. președintele AFAN) să întreb în ce condiţii se poate rezilia contractul. Asta era decizia mea, dar trebuia să aduc jumătate de bani de acasă. Mi-au spus foarte mulţi că lucrurile vor fi dificile.

Pe parcursul vacanţei nu s-a întâmplat nimic şi am vrut să renunţ. Au fost momente în care mă gândeam şi la mine, cu toate că mulţi mi-au spus că aş fi nebun. Îmi doream asta, dar nici nu poţi să faci lucrul ăsta călcând pe cadavre sau să faci compromisuri”, a declarat Marius Măldărășanu.

Dani Coman, dezamăgit de atitudinea autorităților față de clubul Hermannstadt. Fostul internațional vrea să plece de la clubul sibian

În urmă cu câteva zile, Dani Coman a avut o întâlnire cu primarul Sibiului, Astrid Fodor. Deși s-a zvonit că discuția a fost una benefică, tot nu s-a întâmplat nimic concret. Astfel, fostul portar a decis să plece de la conducerea clubului sibian. Coman a declarat la finalul meciului cu FC Botoșani că cea mai mare problemă cu care se confruntă este aceea de a le da explicații jucătorilor cu privire la ce se întâmplă în club din punct de vedere financiar.

Am crezut că, odată cu promovarea, lucrurile se vor schimba în bine. Din păcate, nu s-a schimbat absolut nimic, sunt aceleași probleme. Mă întreb în fiecare zi de ce se mai construiește stadionul la Sibiu. Pentru ce? Dacă această echipă nu are pic de sprijin, nu există pic de interes de la nimeni din Sibiu, exceptând-o pe doamna Daniel Câmpean (n.r. – președinta Consiliului Județean Sibiu), care ne-a ajutat atât cât a putut.

De ce la alte echipe, în alte județe, Buzău, Pitești, Iași, Cluj, se pot finanța echipele de către Primărie, iar la Sibiu nu? Dacă nu se vrea ca această echipă să facă performanță, să ne spună, să ne luăm bagajele și să plecăm! Am ajuns în situația în care îmi e rușine să intru în vestiar. Nu e normal, am venit aici să mă ocup de fotbal”, a declarat Dani Coman.