Marius Măldărășanu, prima reacție după Farul – FC Hermannstadt 0-0. E pe locul 2 în Superligă, neînvins: „Sunt discuții cu anumiți sponsori”

Olteanu Ștefan 15.08.2022, 21:54
Marius Măldărășanu, prima reacție după Farul – FC Hermannstadt 0-0. E pe locul 2 în Superligă, neînvins: „Sunt discuții cu anumiți sponsori”

FC Hermannstadt continuă să surprindă în startul acestui sezon de Superliga, iar în runda cu numărul 5, elevii antrenați de Marius Măldărășanu au obținut un egal mare în deplasare la Farul Constanța, 0-0. Mulțumită acestui rezultat, sibienii rămân neînvinși în campionat și ocupă poziția secundă a clasamentului, cu 9 puncte.

Farul Constanța – FC Hermannstadt 0-0. Marius Măldărșanu, greu de învins în Superligă

Nou-promovata FC Hermannstadt are parte de un start de sezon peste așteptări în Superligă, iar luni seară, formația antrenată de Marius Măldărășanu a obținut un nou rezultat pozitiv, scor 0-0 în deplasare cu Farul Constanța, una dintre echipele care s-au întărit considerabil în această vară.

FC Hermannstadt se afla deja într-o formă foarte bună, după ce în precedentele patru runde obținuse două victorii (3-0 cu Mioveni și 2-1 cu Voluntari) și două egaluri (1-1 cu Chindia și 1-1 cu Botoșani).

Iar sibienii au confirmat din nou că acest start de sezon nu este o întâmplare. FC Hermannstadt a fost ușor dominată în startul partidei de la Constanța, însă în finalul primei reprize a echilibrat balanța.

În repriza secundă, ocaziile s-au înmulțit la ambele porți. FC Hermannstadt a avut un gol anulat, prin Alhasan, care se afla în offside, dar și o bară, prin Paraschiv. Nici constănțenii nu au fost mai prejos. Elevii lui Gică Hagi au avut, de asemenea, un gol anulat, al lui Larie, tot pe motiv de offside, dar și o bară, prin Denis Alibec.

În ciuda celor menționate, confruntarea s-a încheiat cu un echitabil 0-0, iar ambele formații rămân în fruntea clasamentului. FC Hermannstadt este pe locul secund, cu 9 puncte, fiind depășită în clasament doar de Botoșani, care are 11 puncte. Imediat în spatele sibienilor este și Farul Constanța, care completează podiumul, tot cu 9 puncte, dar cu un golaveraj mai slab.

Prima reacție a lui Marius Măldărășanu după remiza cu Farul: „Sunt discuții cu anumiți sponsori”

Marius Măldărășanu s-a declarat pe deplin încântat de jocul practicat de elevii săi. De asemenea, a încercat să îi liniștească pe jucători, spunând că sunt șanse ca anumiți sponsori să se alăture proiectului de la Sibiu. Astfel, restanțele salariale de la FC Hermannstadt ar putea dispărea în viitorul nu foarte îndepărtat.

„Un meci foarte, foarte greu. O echipă bună, cu calitate tehnică. Am suferit primul sfert de oră, știam că vin cu jucătorii în benzi și ne-au surprins. Dar după 20 de minute am reglat-o și atunci lucruruile au stat mai bine. Ceea ce le-am cerut, au făcut. Am construit, am dus mingea în jumătatea lor, le-am cerut să stăm cât mai sus. Sunt jucători de 1 contra 1 foarte buni la ei.

A doua repriză cred că a fost mult mai bună a noastră, am avut două ocazii mari. Ne-a ieșit bine jocul de la portar și până la finalizare. Nu știu dacă meritam trei puncte, trebuie să fiu realist. Dar e un punct muncit și băieții l-au făcut, sunt de apreciat. Avem VAR, normal… Poate a fost la limită, au stat ceva, peste un minut jumate să verifice. A fost o fază grea, dar nu avem ce să discutăm.

Alhasan ar fi vrut să marcheze iar, e în formă. Dar aș vrea mai mult de la el, a început să ii placă golul și de multe ori uită să mai vină înapoi. Eu ca antrenor nu îmi doresc să pierd un jucător de bază, dar dacă va pleca, pentru binele jucătorului și al clubului, de ce nu.

Din păcate, m-am obișnuit. Mă aștept de miercuri să mi se pună întrebări de salarii. Jucătorii sunt foarte înțelegători, s-a plătit ceva săptămâna trecută, săptămâna asta ne-au promis patronii altceva.

Știu că sunt discuții cu anumiți sponsori și sper să se realizeze ceva. E păcat, Sibiul face un stadion nou, e o echipă frumoasă. Suntem pe podium, oricum ne așteaptă un program infernal, dar sunt niște puncte muncite. Cred că ar putea să vină lângă noi niște oameni potenți, dar nu depinde de noi”, a declarat Marius Măldărășanu.

Ioan Hora, apel către conducere. „De promisiuni e podul plin. Trebuie mai puține promisiuni, mai mulți bani!”

În vârstă de 33 de ani, Ioan Hora este unul dintre veteranii din lotul lui Marius Măldărășanu:

„Noi suntem echipă mică și orice punct e bine-venit. Normal că încercăm să jucăm fotbal, dar azi am întâlnit o echipă foarte bună. Au pasat foarte bine, iar noi am încercat să închidem toate culoarele și să nu le dăm șansa să marcheze. Nu e un sentiment plăcut când marchezi și anulează VAR, dar cred că e benefic pentru Liga 1 și cu siguranță ne ajută foarte mult, nu mai sunt atâtea controverse.

Ne bucurăm că suntem surpriza plăcută a campionatului până acum. Ne găsim cu greu motivația, dar până la urmă nu avem nimic de pierdut. Sperăm să se rezolve problemele financiare, dar… De promisiuni e podul plin, încerc să îi motivez pe băieți, să luăm fiecare meci, dar e greu. Fiecare avem familii și nu toată lumea dispune de bani suficienți. Și de aceea avem nevoie de fiecare salariu.

E nevoie de promisiuni mai puține și de bani mai mulți. Cu CFR? Încercăm să luăm punct sau puncte. Noi am început bine, ei joacă pe două fronturi. Cred că mai greu le va fi lor decât nouă”, a declarat Ioan Hora, la Digi Sport.

Alexandru Răuță, temător: „Pe unde am fost eu, s-a ales praful!”

Alexandru Răuță a vorbit și el despre problemele financiare ale sibienilor:

„Nu este ușor, avem și noi familii, dar avem promisiuni că se va rezolva. Acum două zile am înțeles că s-a achitat un salariu. La mine nu cred, sunt mai nou. Nu am încă o lună. Așteptăm să se vireze niște bani și sperăm să mergem pe un făgaș normal.

Da, pe unde am fost eu, s-a cam ales praful. La Pandurii am plecat cu restanțe și am pierdut banii, la Dinamo la fel. La Sibiu sper să nu fie așa pentru că îmi va fi foarte greu. Cred că autoritățile locale și sponsorii nu vor lăsa echipa. Mai ales că mergem bine, suntem surpriza plăcută a campionatului. Ar trebui să se rezolve treburile”, a declarat și Alexandru Răuță.