Academia Rapid a fost dizolvată. Încă acționar la SC FC Rapid 1923 SA, asociația care stă la baza renașterii giuleștenilor va fi preluată de un lichidator

Cătălin Mureșanu 08.12.2022, 13:32
Academia Rapid a fost dizolvată. Încă acționar la SC FC Rapid 1923 SA, asociația care stă la baza renașterii giuleștenilor va fi preluată de un lichidator

Tribunalul București a respins, marți, 6 Decembrie, apelul Asociației Clubul Sportiv Academia Rapid 1923 împotriva deciziei de fond pronunțată, la începutul acestui an, în legătură cu dizolvarea asociației.

Proces deschis de AFC Rapid

Procesul a fost deschis de Asociația Fotbal Club Rapid București (vechea societate care a administrat clubul de fotbal) și, astfel, decizia instanței devine definitivă. Ce implică această decizie și cum poate fi afectată actuala societate care adminsitrează clubul de fotbal Rapid- SC Rapid 1923 SA? Încercăm să explicăm în rândurile de mai jos.

Până atunci o să trasăm un scurt istoric al Asociației Academia Rapid, care stă la baza renașterii Rapidului din liga a IV-a.

  • Actul constitutiv al Asociației Sportive Academia Rapid București a fost întocmit pe 8 august 2017. Documentul de înființare îi are ca membri fondatori, conform datelor obținute de la Ministerul Justiției, pe: Ovidiu Burcă, Adrian Olariu și pe Vasile Mălureanu, ultimul în calitate de reprezentat al entității juridice Rapid Redivivus 2017.
  • În luna iulie 2018 este înființată firma FC R București SA, care cumpăra, cu 480.000 de euro, drepturile litigioase pentru unele steme care aparțineau Rapidului. Atașat și palmaresul. După asta, în luna octombrie, firma își modifica numele și devine Fotbal Club Rapid 1923 SA, denumire păstrată și în prezent.

Asociația Clubul Sportiv Acedemia Rapid este acționar în cadrul SC FC Rapid 1923 SA

Singura legătură, în prezent, între SC FC Rapid 1923 SA și Asociația Clubul Sportiv Academia Rapid este legată de cota acțiunilor pe care asociația o deține în cadrul SC FC 1923 SA. Este vorba de 0.012%, de la 3%, cât era înainte majorarea de capital realizată în Adunarea Generală a Acționarilor în care Dan Șucu a fost cooptat în acționariat cu o cotă de 49,994% și care a fost contestată, în instanță, de avocatul Andrei Nicolescu. Rămâne de văzut dacă lichidatorul va face cerere de intervenție în acțiunea inițiată de Andrei Nicolescu.

Un lichidator urmează să preia activitatea Academiei Rapid

În acest moment, după respingerea apelului, decizia dizolvării a devenit definitivă, iar activitatea Asociației Academia Rapid va fi preluată, așa cum prevede legea, de un lichidator.

IDEE. Asociați în cadrul ACS Academia Rapid 1923 sunt Victor Angelescu, acționar în SC FC Rapid 1923, Adelina Elena Stallebrass, director APS Cehia și avocatul Andrei Nicolescu.

Conform site-ului Sportb.ro, lichidatorul numit este Pecunia UPRL. Conform sursei, „lichidatorul este obligat, printre altele, să realizeze o situație exactă cu privire la patrimoniul asociației, active și pasive, să atragă răspunderea administratorilor și să sesizeze organele de urmărire penală, dacă situația o impune. În acest sens, lichidatorul trebuie să preia întreaga arhivă a asociației și să solicite accesul la arhiva societăților la care aceasta deține acțiuni, în cazul de fața SC FC Rapid 1923 SA”.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe