Mățan, luat în vizorul scouterilor: ”Este pregătit pentru fotbalul mare. În curând va exploda!”

Catinca Giosanu 01.04.2021, 23:39
Mățan, luat în vizorul scouterilor: ”Este pregătit pentru fotbalul mare. În curând va exploda!”

Alexandru Mățan a reușit să îi impresioneze pe străini după Euro 2021. Marile voci ale fotbalului internațional susțin că fotbalistul convocat de Adrian Mutu este deja pregătit pentru fotbalul mare. Asta, deși are doar 21 de ani.

Mățan a fost luat în vizorul scouterilor

Alex Mățan a evoluat în toate cele 3 partide și a fost unul dintre cei mai buni tricolori de la Campionatul European U21. Pagina The Underrated Scout a analizat evoluția fotbalistului de bandă de la turneul final.

Fostul mijlocaș al Viitorului a fost eroul primului atac periculos al României, cu Germania U21. Alex Mățan a fost printre cei mai buni jucători ai tricolorilor și în victoria cu Ungaria, 2-1, atunci când a deschis scorul cu un șut fabulos. Așa se face că cei de la The Underrated Scout au avut numai cuvinte de laudă pentru el.

Alexandru Mățan a intrat în atenția oficialilor străini după Euro 2021
Alexandru Mățan a intrat în atenția oficialilor străini după Euro 2021

”Este pregătit pentru fotbalul mare. În curând va exploda!”

Mățan va pleca în SUA, la Columbus Crew, după Campionatul European de tineret. despre el, străinii spun că va ajunge să joace la cel mai înalt nivel. Și asta, pentru că a dovedit că are potențial!

A fost probabil cel mai bun jucător român de la Euro 2021. Putea chiar să-și ducă echipa în sferturi, dar șutul său a nimerit bara în meciul cu Germania. E clar că e pregătit pentru fotbalul mare și în curând va exploda. Îi place foarte mult să primească mingea și să-și pună în valoare tehnica. Trebuie să devină mai pragmatic și să mai lucreze la partea fizică. Mățan coboară foarte mult să ajute defensiva, un alt lucru pozitiv.”, notează sursa anterior citată.

Mijlocaşul ofensiv și-a început cariera la Academia lui Gheorghe Hagi, unde a ajuns în 2009. Măţan a îmbrăcat de 66 de ori tricoul echipei FC Viitorul Constanţa şi a contribuit la câştigarea, în 2019, a Cupei şi Supercupei României. Ca senior, el a mai evoluat pentru FC Voluntari, sub formă de împrumut. S-a întâmplat în perioada septembrie 2019 – august 2020.

Măţan a jucat 23 de meciuri în acest sezon de Liga 1 şi a marcat 5 goluri. 850 de mii de euro este actuala cotă a lui Măţan, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com.

Urmăriți Playsport.ro și pe