Acțiune inedită făcută în memoria lui Diego Maradona. Adidas merge pe urmele celor care s-au născut în 1981

Simion Andrei 17.08.2021, 10:11
Acțiune inedită făcută în memoria lui Diego Maradona. Adidas merge pe urmele celor care s-au născut în 1981

Acțiune inedită în memoria lui Diego Maradona. Concernul sportiv Adidas a anunţat, luni, că s-a lansat în căutarea celor care poartă prenumele „Diego Armando” şi s-au născut în 1981 în Argentina, pentru a le oferi noul tricou al clubului Boca Juniors, cu care Maradona a câştigat în acel an titlul de campion naţional, informează AFP.

Isteria Maradona din 1981

Conform unui comunicat Adidas, furnizorul echipamentului pentru renumitul club din Buenos Aires, 1.703 copii născuţi în 1981 poartă prenumele „Diego Armando”, mai mulţi decât în orice alt an.

Vinerea trecută, Boca Juniors şi-a prezentat noul tricou oficial inspirat din cel purtat de campioni în 1981 când, la 21 de ani, strălucea Diego Armando Maradona, înaintea transferului său la Barcelona în iunie 1982 şi doi ani mai târziu la Napoli, unde a devenit un simbol al grupării din sudul Italiei.

În 1995, Maradona a revenit să joace la Boca până la finalul carierei sale în 1997.

Maradona a murit la 60 de ani

Maradona, căpitanul selecţionatei Argentinei care a cucerit Cupa Mondială în 1986, a murit în urma unui infarct, pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, la doar câteva săptămâni după o operaţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

Echipa SSC Napoli, pe care starul argentinian a ajutat-o să câştige singurele două titluri de campioană a Italiei din istoria sa, a schimbat numele stadionului său San Paolo, care se numeşte acum Stadio Diego Armando Maradona.