Acuzații grave la adresa Spaniei: „Vă asigur că au pierdut intenționat meciul cu Japonia”

Gabriel-Alexandru Ioniță 03.12.2022, 19:33
Acuzații grave la adresa Spaniei: „Vă asigur că au pierdut intenționat meciul cu Japonia”

Spania a fost învinsă de Japonia în ultima etapă a fazei grupelor de la Cupa Mondială din Qatar și a încheiat pe locul 2. Astfel, ibericii au bifat două „performanțe” importante.

Spania, acuzată de non-combat după înfrângerea cu Japonia: „Vă asigur!”

În primul rând, naționala pregătită de Luis Enrique a „scăpat” de Germania, o contracandidată serioasă în lupta pentru marele trofeu. „Panzerele” au fost devansate de naționala Japoniei și au fost eliminate din faza grupelor la Cupa Mondială, pentru a doua oară consecutiv.

De asemenea, întrucât au terminat grupa E pe locul doi, sub Japonia, spaniolii vor juca în optimile de finală contra Marocului, naționala care a câștigat grupa F. În cazul în care ar fi învins sau ar fi făcut egal în ultima etapă, ibericii ar fi câștigat grupa E și astfel ar fi jucat în optimi cu Croația, echipa care a încheiat pe doi în grupa F.

Deci, cel puțin pe hârtie, un adversar mai dificil decât Maroc. Mai mult, în cazul în care ar fi câștigat grupa, Spania s-ar fi putut întâlni în sferturile de finală cu Brazilia. Dar a evitat însă și acest lucru.

Astfel, există unele suspiciuni conform cărora spaniolii ar fi pierdut intenționat cu Japonia, pentru a-și asigura aceste „beneficii”. Ultimul care s-a pronunțat pe seama acestui subiect a fost un fotbalist care chiar a scris istorie în Spania.

Marele Hugo Sanchez este convins că ibericii au pierdut intenționat meciul cu Japonia

Hugo Sanchez, fostul mare atacant mexican al lui Real Madrid, este convins că naționala pregătită de Luis Enrique „a lăsat-o ceva mai moale” în meciul cu Japonia. Iar scopul principal a fost acela de a evita confruntarea cu Brazilia din sferturile de finală.

„Vă asigur că Spania a pierdut intenționat cu Japonia pentru a evita Brazilia. Nu am fost acolo și nu sunt în mintea lui Luis Enrique. Dar sigur s-a gândit la cea mai bună metodă de a evita Brazilia în sferturi. Sigur că a fost un risc, dar a meritat. Spania nu se teme de Brazilia, dar o respectă. Antrenorul nu va recunoaște niciodată. Nu va spune: «Am lăsat adversarii să câștige»”, a spus Hugo Sanchez citat de Daily Mail.

Hugo Sanchez a jucat pentru Real Madrid în perioada 1985 – 1992. El a fost coleg între 1990 și 1992 și cu Gică Hagi. Fostul mare atacant mexican a cucerit cinci titluri de campion în Spania alături de echipa de pe Santiago Bernabeu, pentru care a marcat nu mai puțin de 164 de goluri în 207 meciuri jucate.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe