Acuzații grele pentru Cornel Dinu. Evenimentele din ’89 îl urmăresc și în prezent pe „Procuror”

Moldoveanu Camelia / 16.06.2022, 08:36
Acuzații grele pentru Cornel Dinu. Evenimentele din ’89 îl urmăresc și în prezent pe „Procuror”

Cornel Dinu  este în vizorul Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist. Evenimentele din ’89 par să-l urmărească pe „Procuror” și în ziua de azi.

Dosarul lui Cornel Dinu este analizat cu atenție

Marian Moroșanu a contestat certificatul de revoluționar deținut de Cornel Dinu. Astfel, Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist a deschis o anchetă.

Dosarul „Procurorului” a fost analizat și se pare că documentele care au stat la baza emiterii titulaturii nu probează fapte esențiale ale acestuia în evenimentele din ’89:

El a spus că 21 decembrie 1989 s-a aflat pe străzi alături de revoluționarii din București, iar a doua zi s-a aflat la televiziune, unde a făcut parte din comandamentul TVR care avea ca obiect inițierea și concretizarea acțiunilor revoluționare.

Cornel Dinu ar fi trebuit să probeze că a făcut ceva esențial în perioada 14 – 22 decembrie 1989, ora 12.10, ora fugii dictatorului. Este condiție esențială prevăzută în lege în baza căreia se acordă titulatura de luptător în Revoluție cu rol determinant”, a spus reporterul Antena 3 Gabriela Mladin.

Dacă se dovedește că participarea lui Cornel Dinu în evenimentele din ’89 nu a fost una esențială, atunci acesta o să rămână fără indemnizația de 2.000 de lei pe lună. Mai mult, el ar urma să piardă transportul gratuit și scutirea de la plata anumitor dări către statul român.

„Procurorul”, tot mai departe de Dinamo

Retrogradarea lui Dinamo a dezamăgit toate fostele mari glorii ale clubului. Multe din numele uriașe care au activat în curtea „alb-roșiilor” au fost prezente la returul barajului cu „U” Cluj. Nu și Cornel Dinu, care nu mai merge de ceva timp în Ștefan cel Mare.

Răzvan Zăvăleanu recunoaște că ar fi dorit să îl aibă, în cadrul clubului, pe Cornel Dinu, unul din cele mai mari nume din istoria lui Dinamo. Din păcate, în urma unui conflict cu o parte a suporterilor din Peluza Cătălin Hîldan, Mister s-a îndepărtat de gruparea pe care a iubit-o toată viața. Administratorul judiciar a încercat să îl readucă pe fostul mare fotbalist la echipă.

Cu Cornel Dinu vorbesc foarte des, am discuții constructive. Din păcate este atât de supărat pe ce i s-a întâmplat în legătură cu clubul, încât nu am reușit nici să îl aduc la stadion. Mi-ar plăcea tare să considere că ar fi momentul să revină, a recunoscut Răzvan Zăvăleanu, la Playsport Live

Zăvăleanu chiar a căutat o soluție inedită pentru a realiza apropierea dintre Dinamo și Dinu, dar nu a funcționat.

Am încercat să îi sfătuiesc pe toți antrenorii care au trecut pe la club să vorbească cu domnul Dinu, să se sfătuiască, pentru că sigur ar putea oferi multe sfaturi bune, despre gestiunea situației sportive. Din păcate, nu au existat astfel de discuții, poate din orgoliu sau nu știu ce alte motive, a declarat reprezentantul administratorului judiciar”