Adevăratul motiv pentru care contractul dintre FRF și Mirel Rădoi se încheie în noiembrie 2021

Gabriel-Alexandru Ioniță / 03.11.2021, 18:27
Adevăratul motiv pentru care contractul dintre FRF și Mirel Rădoi se încheie în noiembrie 2021

Mirel Rădoi a anunțat la finalul meciului cu Armenia de luna trecută că nu își va prelungi contractul care expiră la finalul acestei luni. Ulterior, Federația Română de Fotbal a fost extrem de criticată pentru faptul că i-a făcut selecționerului un contract care nu acoperă și eventualele meciuri de baraj.

Răzvan Burleanu a lămurit situația contractului lui Mirel Rădoi la naționala României

Acum, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Răzvan Burleanu a venit cu primele explicații în acest sens. El a spus că inițial meciurile de baraj erau programate pentru luna noiembrie a acestui an. Astfel că ele erau cuprinse în contractul lui Mirel Rădoi.

Doar că în urma amânării foarte multor meciuri din cauza pandemiei de Covid-19, programul a fost decalat. Astfel că meciurile de baraj au fost mutate.

În momentul în care s-a semnat acest contract, meciurile de baraj erau programate în noiembrie acest an. Acesta este motivul pentru care în contract găsim termenul „finalul campaniei de calificare”. Astfel că a fost prevăzută luna noiembrie 2021. Dacă România nu s-ar fi calificat la meciurile de baraj, contractul s-ar fi încheiat tot în noiembrie 2021. Toată situația a fost una critică. S-au amânat meciuri după meciuri”, a explicat președintele FRF.

De asemenea, Răzvan Burleanu a vorbit și despre convocarea în premieră la naționala mare a României a puștiului de numai 15 ani de la Farul Constanța, Enes Sali. El a explicat că decizia i-a aparținut în totalitate lui Mirel Rădoi.

A fost un subiect care s-a discutat. Decizia finală îi aparține exclusiv selecționerului. Este un jucător tânăr, nu a împlinit încă 16 ani. Este un jucător de mare perspectivă, unic am putea spune și care va avea nevoie de tot sprijinul Federației și al celor de la Farul Constanța”, a explicat Burleanu după ședința Comitetului Executiv.

Care a fost cel mai dificil selecționer cu care a lucrat Burleanu la națională

Președintele FRF a dezvăluit că a avut relații foarte bune cu toți selecționerii cu care a lucrat în ultimii ani. Excepție face doar Victor Pițurcă, cel care a dorit cu orice preț să fie demis pentru a încasa clauza de reziliere.

Am avut relații bune cu toți selecționerii, cu o singură excepție, Victor Pițurcă. În cazul lui, Federația Română de Fotbal nu a fost de acord să îi plătească clauza de reziliere”, a mai spus Răzvan Burleanu la conferința de presă.

Președintele FRF nu exclude ca Mirel Rădoi să continue la echipa națională și după jocul din Liechtenstein: „Vom lua o decizie împreună”