Adevăratul motiv pentru care tatăl Emmei Răducanu, Ioan, nu poate veni să-și vadă fiica la US Open 2021

Catinca Giosanu 10.09.2021, 14:45
Adevăratul motiv pentru care tatăl Emmei Răducanu, Ioan, nu poate veni să-și vadă fiica la US Open 2021

S-a aflat care este motivul real pentru care tatăl Emmei Răducanu, Ioan, nu poate veni să-și vadă fiica la US Open 2021, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Sportiva cu origini românești a explicat totul la o conferință de presă.

Cel mai mare regret al Emmei Răducanu

Emma Răducanu a învins-o pe Maria Sakkari (26 de ani, locul 18 WTA) în semifinalele US Open, scor 6-1, 6-4. Astfel, ea a devenit prima jucătoare de tenis din istorie venită din calificări care accede în finala unui turneu de Grand Slam. În continuare, ea se va confrunta în finală cu o alte adolescente minune, Leylah Fernandez!

Emma Răducanu s-a blocat preț de câteva secunde după ce a închis meciul cu Sakkari, iar apoi a realizat că va juca în finala US Open 2021. Ea nu s-a mai întâlnit niciodată în circuitul profesionist cu Leylah Fernandez. Singurul lor duel a avut loc la nivel de junioare, la ediţia 2018 a turneului de la Wimbledon. La acel moment, britanica s-a impus cu 6-2, 6-4 în turul secund, la câteva săptămâni după ce canadianca reuşise să câştige turneul junioarelor de la Roland Garros.

”Aveau nevoie de o derogare”

Chiar dacă a scris istorie la US Open, Emma Răducanu are un mare regret. Acela că părinții ei nu pot fi prezenți la finala US Open! Reamintim că tatăl jucătoarei a fost cel care a inițiat-o în sportul alb. Cu atât mai mult, bărbatul și-ar fi dorit să își susțină fiica. Nu a fost însă cu putință. Motivul a fost dezvăluit chiar de către jucătoarea britanică, cu origini românești.

Sportiva și-a deschis sufletul la conferința de presă. Tânăra a explicat că părinții ei nu o pot susține în finala Grand Slam-ului american din cauza restricțiilor de circulație.

Nu a fost posibil să mă însoțească, pentru că aveau nevoie de o derogare! Ar fi durat câteva săptămâni, iar acum e prea târziu și nu vor putea ajunge.”, a declarat sportiva în vârstă de 18 ani la conferința de presă.

Finala dintre Emma Răducanu şi Leylah Fernandez va avea loc sâmbătă, 11 septembrie.

Urmăriți Playsport.ro și pe