Emma Răducanu e la un pas să o depășească pe Simona Halep în topul WTA! Salt uriaș în clasament și suma imensă câștigată la US Open

Olteanu Ștefan 09.09.2021, 11:45

Emma Răducanu se apropie cu pași repezi de Simona Halep în topul WTA! Sportiva din Marea Britanie a făcut un salt uriaș în clasamentul mondial după ce s-a calificat în semifinale la US Open. Nu mai puțin de 99 de locuri va avansa Emma în topul WTA. De asemenea, parcursul excelent de la Flushing Meadows îi va aduce și o sumă colosală în conturi.

Emma Răducanu, amenințare pentru Simona Halep în topul WTA

Emma Răducanu se apropie de Simona Halep în topul WTA, după ce a avut parte de un an 2021 fantastic. Înainte de Wimbledon, sportiva cu origini române din Marea Britanie ocupa locul 338 WTA. La Londra a reușit să atingă faza optimilor de finală, performanță care a avansat-o până pe locul 175 în lume. Însă nu s-a oprit aici. Emma Răducanu și-a continuat ascensiunea incredibilă, iar la US Open a reușit o nouă performață uluitoare. Înaintea Grand Slamului de la Flushing Meadows, Emma ocupa poziția 150 în ierarhia mondială. Ea și-a demolat toate adversarele la US Open și a ajuns până în semifinalele competiției fără să piardă vreun set. În urma calificării în penultimul act, Emma a mai avansat încă 99 de locuri și în clasamentul WTA live ocupă a 51-a poziție.

Dacă se impune la US Open poate ajunge pe locul 23

În semifinale, Emma Răducanu o va înfrunta pe Maria Sakkari (26 de ani – 18 WTA). Duelul este programat vineri, 10 septembrie, de la ora 3:30 dimineața (ora României).
Dacă se va califica în actul final, Emma Răducanu se va lupta pentru primul titlu de Grand Slam din carieră cu învingătoarea dintre Leylah Annie Fernandez (19 ani – 73 WTA) și Aryna Sabalenka (23 de ani – 2 WTA).
În cazul unui succes la US Open, Emma Răducanu va ajunge până pe locul 23 WTA. În prezent, Simona Halep ocupă locul 11 în clasamentul live al WTA.

Tun financiar dat de Emma Răducanu la US Open

Pe lângă performanțele impresionante din teren, Emma Răducanu se va putea lăuda și cu un cec pe măsură din partea organizatorilor US Open. Calificarea în sememfinale i-a adus deja Emmei un cec de 675.000 de dolari.
Înaintea anului 2021, încasările totale pe care Emma Răducanu le-a avut din tenis se ridicau la aproximativ 35.000 de dolari. Performanțele de la Wimbledon și de la celelalte turnee la care a mai participat în 2021 i-au adus deja un venit de aproape 270.000 de dolari în acest an.
Cel mai mare câștig îl va avea însă la US Open, de unde are deja asigurată suma de 675.000 de dolari.
Mai mult, dacă va reuși să câștige trofeul, ea se va alege cu un cec de 2.5 milioane de dolari doar de la US Open!

Emoții teribile pentru Emma Răducanu după ce s-a întâlnit cu Simona Halep. Ce i-a spus sfertfinalista de la US Open jucătoarei noastre.

Urmăriți Playsport.ro și pe