Adevărul despre cum a ajuns Mihai Iosif antrenorul Rapidului. “Omul care produce umor, nu poate să fie băiat prost”

Ștefănescu Dragoș 27.07.2021, 19:42
Adevărul despre cum a ajuns Mihai Iosif antrenorul Rapidului. “Omul care produce umor, nu poate să fie băiat prost”

Rapid are până acum un parcurs excelent în noul sezon al Ligii 1. Cu două victorii în primele două etape, formația din Giulești arată că este capabilă de mari surprize sezonul acesta. Unul dintre cei care a contribuit cel mai mult la rezultatele bune ale rapidiștilor este antrenorul Mihai Iosif. Privit la început cu scepticism, Mihai Iosif este artizanul succesului de la Rapid.

Rapid spulberă tot în Liga 1

După 6 ani de absență de pe prima scenă a fotbalului românesc, Rapid a reușit sezonul trecut promovarea în Liga 1. Având ambiții mari, rapidiștii au făcut câteva transferuri spectaculoase. Astfel clubul din Giulești a reușit să-i aducă pe Romario Moise, Cristi Săpunaru, Dragoș Grigore, Junior Morais, Nicolae Carnat, Alexandru Albu, Claudiu Belu și Ljuban Crepulja. Toți fiind jucători experimentați au avut un impact pozitiv asupra tinerilor jucători ai Rapidului. Cu o pregătire fizică exemplară și cu un spirit plin de optimism echipa lui Mihai Iosif a început noul sezon împotriva Chindiei Târgoviște. Giuleștenii au câștigat partida cu scorul de 1-0, prin golul lui Bălan din minutul 57.

În cea de a doua partidă din noul sezon Rapid a înfruntat echipa CS Mioveni. Giuleștenii au deschis scorul în mintul 42 prin lovitura de cap a lui Dragoș Grigore. În partea a doua, Rapid s-a desprins prin golul reușit de Bălan în minutul 55. Partida a fost câștigată la final de Raăpid cu scorul de 2-0.

După două etape Rapid a obținut maximum de puncte și este lider în Liga 1.

Mihai Iosif este artizanul succesului de la Rapid

Cu o strategie de achiziții excelentă conducerea Rapidului are și marele merit de a-l fi pus la cârma echipei pe Mihai Iosif. Patronul Rapidului, Victor Angelescu este cel care l-a ales pe Iosif pentru a conduce echipa. Unul dintre oamenii importanți din fotbalul românesc, Mitică Dragomir a povestit de curând cum a fost ales Mihai Iosif pentru postul de antrenor al Rapidului.

Patronul s-a zbătut şi şi-a cumpărat acţiunile. Primul lucru pe care l-a făcut, s-a interesat cine e cel mai iubit antrenor din Centrul de Copii şi Juniori, de către galerie şi l-a pus (n.r. Mihai Iosif) când Rapidul nu putea să intre în play-off. Apare de nicăieri un antrenor harnic de la Centrul de Copii, care n-a ajuns întâmplător. Nu e o meserie academică asta, e o meserie obişnuită. Dacă ai talent, poţi să faci mare performanţă”, a declarat Mitică Dragomir.

Totodată Dragomir a dezvăluit că a fost extrem de impresionat de performanțele reușite de Mihai Iosif pe banca tehnică a Rapidului.

Pe acest Iosif îl cunosc foarte bine, pentru că Rapidul face cantonamente la hotelul fiului meu şi l-am studiat din toate punctele de vedere. Omul care produce umor, nu poate să fie băiat prost. Trebuie să ai minte să produci umor. El ştie cum să-i atragă şi pe ăia tineri, şi pe ăia bătrâni, iar asta e o mare calitate. În afară de asta, în timpul meciurilor citeşte nemaipomenit. A câştigat ultimul meci cu două mutări.

El e genul de antrenor Halagian, Valentin Stănescu, vă spun de acum. Citesc jocul adversarilor imediat, pentru că dacă nu ai talentul ăsta, dacă ai fi un fotbalist talentat, nu poţi să rezişti mai mult de 20 de minute la o şedinţă tehnică. Părerea mea este că ştie să facă schimbările, iar Rapidul a făcut o politică bună. L-au adus pe Niculae. Bine, să nu crezi că la rezultate slabe nu va fi sacrificat Iosif, pentru că ca antrenor şi câştigi, şi pierzi. Dar cine se aştepta ca Iosif să ia 6 puncte în primele 2 etape?”, a declarat Dumitru Dragomir, pentru Realitatea Sportivă.