Adevărul despre Nadia Comăneci și marea sa iubire. A rupt tăcerea într-un moment unic pentru România

Bordei Radu 31.08.2021, 07:04

Viața Nadiei Comâneci este ca un veritabil roman. „Zâna de la Montreal” a devenit un simbol, nu doar pentru sportul românesc, dar și pentru cel mondial. Numele fostei mari campioane de gimnastică este unul din cele mai recunoscute, la nivel global.

Nadia Comăneci este considerată una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX. Totodată românca este văzută drept cea mai bună gimnastă din toate timpurile. De altfel a și fost inclusă în Gymnastics Hall of Fame. Dar și viața ei a fascinat, poate chiar mai mult decât cariera strălucitoare.

Dezvăluiri incredibile despre legătura dintre „Zeiță” și fiul fostului dictator Nicolae Ceaușescu. „N-a iubit-o niciodată”

Fuga Nadiei Comânesci a fost una din știrile care au ținut cu sufletul la gură întreg mapamondul. S-au scris multe rânduri despre „dezertarea” Zeiței. Lumea era cu atît mai uimită cu cât se tot zvonea că gimnasta avea o relație cu fiul cel mare al lui Nicolae Ceaușescu. Și despre această legătură s-a speculat mult, chiar dacă nu au existat multe informații.

Un fost apropiat al lui Nicușor Ceaușescu a făcut lumină, în această poveste. În cadrul unui interviu oferit cu ceva timp în urmă, fosta gardă de corp a fiului dictatorului a făcut mai multe precizări.

Mulți au vorbit pe marginea acestui subiect, dar puțini au știut adevărul. Pe vremea când Nicușor și Nadia erau prieteni, erau supravegheați non-stop. Nu făceau un pas fără să fie urmăriți. Nicușor i-a dat Nadiei o vilă, pe lângă Parcul Izvor. Acolo se întâlneau, mai ales că el avea acces la ea oricând dorea. Așa că o vizita des. N-a iubit-o niciodată, dar se întâlneau frecvent, a mărturisit colonelul Dumitru Burlan.

„Nicu a ajutat-o să fugă”. Cum ar fi facilitat fiul dictatorului plecarea Zeiței peste hotare

Chiar dacă n-a iubit-o pe Nadia, se pare că Nicușor Ceaușescu tot se atașase de campioana de la Montreal. Îndeajuns de mult încât să îi faciliteze plecarea mult dorită peste hotare. Cel puțin așa anunță Dumitru Burlan. Autoritățile nu ar fi luat măsuri, tocmai pentru că s-a implicat Nicușor Ceaușescu. Altfel, ar fi fost imposibil ca un simbol precum Nadia să poată ieși din țară.

Anturajul în care se învârtea Nicușor a ajutat-o pe Nadia Comânesci să fugă din țară. Au fost implicați inclusiv oameni ai Securității. Aceștia au primit oridne direct de la Nicu Ceaușescu să nu se implice. Așa că Nadia a reușit să treacă fraudulos granița, fără să fie depistată, a încheiat colonelul