Adevărul despre plecarea lui Mirel Rădoi de la echipa națională. Răzvan Lucescu știe ce s-a întâmplat cu selecționerul

Moldoveanu Camelia / 09.11.2021, 11:32
Adevărul despre plecarea lui Mirel Rădoi de la echipa națională. Răzvan Lucescu știe ce s-a întâmplat cu selecționerul

Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la echipa națională, însă mai multe persoane, printre care și o parte dintre fotbaliști, speră ca selecționerul să se răzgândească. Răzvan Lucescu a vorbit despre situația „tricolorilor”, dar și despre șansele pe care le au pentru a ajunge la barajul pentru CM 2022 din Qatar.

Răzvan Lucescu este de partea lui Mirel Rădoi

Echipa națională a României trebuie să câștige meciurile cu Islanda și Lichtenstein pentru a ajunge la barajul pentru CM 2022. Fostul selecționer, Răzvan Lucescu, este în prezent antrenorul echipei PAOK Salonic, însă stă cu ochii și pe ce se petrece în România. Acesta este de părere că „tricolorii” au toate șansele să-și atingă obiectivul.

Tot Răzvan Lucescu a mai subliniat și faptul că Mirel Rădoi știe cel mai bine ce are de făcut cu propria carieră.

E obligatoriu să facem cele șase puncte. Cred că vom avea adversari care sunt sub nivelul echipei naționale. E o șansă mare pentru a prinde locul 2, iar la baraj nu se știe ce va fi. Nu contează ce a fost în 2011, 2012… dacă Mirel a simțit că trebuie să-și anunțe plecare, înseamnă că a făcut bine pentru el. Dacă cineva decide să plece, înseamnă că nu mai are la fel de multă motivație.

Mirel Rădoi a făcut o treabă foarte bună, fotbalul românesc e foarte jos, avem jucători talentați, dar cu o educație modestă pentru fotbalul de nivel înalt. Calificarea la baraj ar însemna enorm pentru Mirel Rădoi și un pas înainte pentru fotbalul românesc. Jucătorii sunt acolo, sunt obligați să dea totul pentru echipa națională. Este o șansă importantă pentru ei să ajungă la un Campionat Mondial, deci motivarea lor trebuie să fie uriașă.

Nu cred că anunțul lui Mirel poate să-i afecteze. Eu cred că ne vom califica la baraj, iar apoi să dea Dumnezeu să ne calificăm și la Campionatul Mondial”, a spus Răzvan Lucescu, la revenirea în țară.

Mirel Rădoi, ”încolțit” de tricolori înaintea partidei cu Islanda

Naționala României va disputa în următoarea perioadă două meciuri cruciale în vederea calificării la barajul pentru Campionatul Mondial din 2022. Pe data de 11 noiembrie, ”tricolorii” vor înfrunta pe teren propriu Islanda, iar trei zile mai târziu, în deplasare, Liechtenstein. Elevii lui Mirel Rădoi sunt obligați să câștige ambele partide pentru a merge în barajul de calificare pentru Campionatul Mondial din 2022.

În jurul naționalei României persistă însă o stare de incertitudine cu privire la viitorul lui Mirel Rădoi. Selecționerul și-a anunțat plecarea imediat după partida cu Armenia. Rădoi a fost extrem de răspicat atunci, spunând că după cele două meciuri din noiembrie va părăsi echipa națională. Pe fondul acestei situații, ”tricolorii” au luat atitudine și au încercat să-l facă pe Rădoi să se răzgândească.

Înaintea partidei cu Islanda, Răzvan Marin, a dezvăluit într-un interviu acordat în exclusivitate pentru PlaySport.ro că are de gând să-l întoarcă din drum pe Rădoi. Ulterior, într-un interviu pentru FRF TV, el a vorbit și despre rezultatul discuției cu selecționerul.

Da am vorbit deja cu mister, eu și câțiva colegi. Am spus și o repet, noi ne dorim să rămână în continuare alături de noi. Acum e mult mai important să ne concentrăm pe aceste două meciuri și după vom vedea”, a declarat Răzvan Marin.