Adevărul despre plecarea lui Reghecampf de la Craiova: „Au intervenit niște chestii!” Antrenorul a spus totul într-un discurs maraton

Robert Zanfir 12.06.2022, 22:35
Adevărul despre plecarea lui Reghecampf de la Craiova: „Au intervenit niște chestii!” Antrenorul a spus totul într-un discurs maraton

Laurențiu Reghecampf (46 de ani) s-a despărțit, duminică, de Universitatea Craiova. Antrenorul a explicat într-un discurs maraton motivele care au dus la ruptura cu echipa lui Mihai Rotaru. Tehnicianul mai avea un an de contract în Bănie.

Mandatul lui Reghecampf la Universitatea Craiova s-a încheiat mai rapid decât s-ar fi așteptat antrenorul. Playsport a anunțat pe parcursul zilei de duminică despre sosirea tehnicianului în Craiova, cu intenția de a finaliza negocierea cu Mihai Rotaru. Imediat după oficializarea despărțirii, tehnicianul a oferit o primă reacție pentru Playsport. Le-a transmis un mesaj special fanilor olteni.

Adevărul despre plecarea lui Reghecampf de la Craiova

Apoi, Reghecampf a făcut un tur al televiziunilor, în care a explicat motivele pentru care a ajuns la ruptura cu Mihai Rotaru. Pe lângă ratarea principalului obiectiv, Cupa României, antrenorul a dat de înțeles că șefii clubului nu i-au adus întâririle necesare pentru a face față în cursa cu CFR Cluj și cu FCSB.

„Întotdeauna când sunt bani la mijloc, când se negociază pentru ceva, durează mai mult. Dar nu mai contează. Niciodată n-a contat acea clauză. Am ajuns la o înțelegere cu Mihai Rotaru și totul este OK. Pe această cale, vreau să le mulțumesc jucătorilor, conducătorilor, fanilor. A fost o experiență intensă și nu mai contează ce s-a întâmplat în aceste săptămâni și cum au decurs negocierile.

Niciodată n-a fost între mine și Mihai Rotaru vreo discuție legată de clauză. Am fost la ședința cu conducerea clubului și am ajuns la concluzia că e mai bine să ne despărțim. Eu știu exact ce se întâmplă la Craiova.

Am un respect enorm pentru tot ce înseamnă Sorin Cârțu, dar toate discuțiile avute le-am purtat direct cu Mihai Rotaru. N-a fost nicio problemă între mine și conducerea clubului sau Mihai Rotaru. Am avut idei diferite și, decât să ajungem în diverse situații, am considerat că e mai bine să o luăm pe drumuri diferite”, a spus Reghecampf la Orange Sport.

Reghecampf: Eu mergeam în stânga, cei din conducere în dreapta

„Vreau să înțelegeți că totul a mers într-o direcție normală la Craiova. Am încercat să-mi fac meseria cât am putut de bine. Nu mi-a reproșat nimeni nimic, dar la un moment dat au intervenit niște chestii. Eu mergeam în stânga, iar ei, cei din conducere, mergeau în dreapta. Așa că am ajuns la concluzia că mai bine ar fi să ne despărțim.

Făcuserăm și programul de cantonament, programul de antrenamente, făcuserăm totul. Eu și Mihai Rotaru n-am avut niciodată discuții în contradictoriu”, a mai spus fostul antrenor al Universității Craiova.

Mihai Rotaru, arătat cu degetul de Reghecampf

„Când ai ca obiectiv să câștigi un trofeu și nu reușești s-o faci, mereu vor exista discuții. Eu nu vreau să fiu subiectiv, vreau să fiu corect. Le-am spus același lucru și conducătorilor în ședința pe care am avut-o. Antrenorul este cel care plătește, da.

Dar uitați-vă la parcursul nostru și la ce s-a întâmplat înaintea semifinalei cu Sepsi. Veneam după trei meciuri intense. Am câștigat la București, cu FCSB, am jucat acasă, cu CFR, și am câștigat în ultimul minut, apoi am mers și am câștigat la Farul.

Le-am spus-o și conducătorilor. Dacă eram puțin mai bine pregătiți, dacă aveam o arie mai largă de jucători la dispoziție, cred că puteam trece cu bine peste acele meciuri.

Meciul retur cu Sepsi s-a suprapus între cele cu FCSB și CFR Cluj (n.r. – cele din returul play-off-ului). Am ales clar ce vrem să facem. Am decis, alături de toată lumea implicată, să fim all-in. Să jucăm cu FCSB, să jucăm cu Sepsi și apoi să dăm totul și cu CFR Cluj. Așa e în fotbal. Uneori îți iese, alteori nu. Cu Sepsi, n-am reușit să ne ridicăm la un standard înalt pentru a o elimina”, a mai declarat Reghecampf.

Reghecampf: Îmi dau nota 10 pentru mandatul de la Craiova

25 de victorii, 7 remize și 12 eșecuri a înregistrat Laurențiu Reghecampf la cârma Universității Craiova, în cele 44 de partide în care a condus clubul lui Mihai Rotaru

„Motivele pentru care n-am reușit să îndeplinim obiectivele? Sunt mult mai multe. Am avut mulți accidentați, aveam mereu 7-8 copii de la echipa a doua care se antrenau cu noi. Am avut parte de o singură pauză competițională alături de echipă.

Dar să nu uităm că la capitolul punctelor acumulate după 1 ianuarie 2022 suntem pe primul loc! Consider că eu mi-am făcut treaba foarte bine. Relația mea cu jucătorii, conducerea și Mihai Rotaru este bună. Ne-am înțeles, mergem mai departe. O să fiu subiectiv, dar îmi dau nota 10 pentru cum am lucrat la Craiova”.

Laurenţiu Reghecampf şi-a început cariera de tehnician în 2010, la Gloria Bistriţa. În 2011 a pregătit-o pentru puțin timp pe FC U Craiova, ca apoi să activeze la Snagov, Concordia Chiajna, Steaua, Al-Hilal Riad, Litex Loveci, FCSB, Al Wahda şi Al Wasl.

Urmăriți Playsport.ro și pe